Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruše rekorde

PPD Zagreb - Najjeftiniji i najmlađi, a opet najgledaniji u Ligi prvaka

PPD Zagreb
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
24.03.2015.
u 15:20

U klubu igra samo jedan stranac – Čelica...

Rukometaši PPD Zagreba ruše sve rekorde ove sezone u Ligi prvaka. Najglednija su momčad nakon 12 utakmica s prosjekom od 7757 gledatelja. Svi klubovi, izuzev Kiela (7228), prilično zaostaju. Primjerice, PSG ima u prosjeku 4791, a Barcelona 3588 gledatelja.

Moćno oružje obrana

– Neshvatljivo mi je da takve skupe megamomčadi kao što su PSG i Barcelona igraju pred tako malo gledatelja. Barcelona ima i veliku dvoranu, ali očigledno nema interesa, dok PSG igra u nekakvom hangaru u koji jedva stane 3000 gledatelja – rekao je Lino Červar, trener skopskog Metalurga.

U redu, PPD Zagreb ima najveću dvoranu u Ligi prvaka, ali da ne igra kvalitetno ne bi na utakmice dolazilo više od 10.000 gledatelja. Uostalom, dobar je primjer Metalurg, kada je lani igrao u Ligi prvaka i došao do četvrtfinala, kod kuće je uvijek imao punu dvoranu, 6500 gledatelja, a ove sezone kada je slab ima po dvije do tri tisuće navijača.

Zagrebaši su primili najmanje pogodaka – 286 u 12 utakmica ili u prosjeku 23,8 pogodaka po susretu. Iza njih su Kiel (25,6) i PSG (25,7).

– Obrana nam je moćno oružje. Kada igramo dobro onda padaju Kiel, PSG, Kolding.... Kada sam došao u klub, rekao sam dečkima da možemo izgubiti i domaću utakmicu u Ligi prvaka, ali koljena nam moraju biti krvava. Tada ću znati da smo dali sve od sebe i da je suparnik u tom trenutku bio bolji – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Zagrebaši od svih klubova u četvrtfinalu Lige prvaka imaju uvjerljivo najmanji proračun – milijun i pol eura. Prvi do njih je Kolding sa šest milijuna eura. Ostali? Ne pitajte. PSG ima proračun od 14 milijuna eura...

Zagrebaši su i najmlađa momčad Lige prvaka s prosjekom od 25,8 godina. U klubu se šale da im Tonči Valčić (37 godina) kvari prosjek jer bi inače bili još koju godinu mlađi. No, Tonči je važna karika u obrani i Vujović ga ne bi mijenjao ni za koga. Zanimljivo je da su zagrebaši Kup prvaka osvajali sa još mlađom momčadi. Kada su 1992. u finalu bili bolji od Santandera prosjek im je bio 24,9 godina, a godinu dana kasnije, kada su bili bolji od Wallaua, iznosio je 24,3 godine. Zagrebaši su imali niski prosjek zbog toga što su u momčadi imali klince poput Babića (19), Ćavara (21), Goluže (20), Jovića (21), Ćurka (19), Šarića (19) i Loserta (17).

Vizionar Gobac

Kada je Zoran Gobac, alfa i omega kluba u to vrijeme, sastavljao momčad koja će kasnije osvojiti Kup prvaka, imao je viziju da u klubu igraju najbolji mladi igrači Hrvatske koji su 1987. godine bili u reprezentaciji Jugoslavije svjetski juniorski prvaci – Jelčić, Načinović, Gudelj, Tomljanović, Obrvan i Puc. Slično je i danas kada je klub okupio najbolje mlade igrače Hrvatske (F. Ivić, Brozović, Stepančić, Šebetić, Čorić, Šušnjar, Mihić, Mandalinić, Obranović, Vuglač i Pavlović) i s njima gura prema europskom vrhu. I to sa samo jednim strancem, Čelicom.

>> PPD Zagreb protiv moćne Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije