Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUFORIJA

Klinci nisu htjeli iz Arene ni sat vremena poslije samo da dođu do Stivija

PPD Zagreb
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
11.02.2016.
u 16:34

Stivi, skroman i fin dečko, najradije bi propao u zemlju kad mu spomenete da ga je Omeyer pohvalio za još jednu veliku partiju.

Rukometna euforija koju je pokrenula bronca na EP-u još bolje se osjetila nakon utakmice PPD Zagreba i PSG-a nego tijekom nje. I sat vremena nakon završetka klinci su, podjednako curice i dečki, vrištali za idolima Stevanovićem, Mandalinićem, Pavlovićem... Autograme je morao dijeliti i ozlijeđeni Stepančić. Odjekivali su povici “Stivi, Stivi”, kao da Justin Bieber hoda Arenom, a Veselin Vujović ispraćen je s parkinga dvorane u stilu Josea Mourinha. S pravom, njegova je “zastava” tek malo zaostala za PSG-ovim ferrarijem kojeg je lovio po krivinama vraćajući otpale kotače kao Floyd u filmu Nacionalna klasa.

Stivi, skroman i fin dečko, najradije bi propao u zemlju kad mu spomenete da ga je Omeyer pohvalio za još jednu veliku partiju.

– Ma dobro sad... Drago mi je da je Arena bila puna, da se nastavila euforija nakon EP-a. PSG ima preveliku koncentraciju kvalitete da bismo ga dobili, mislim da je to po imenima najjača ekipa protiv koje smo igrali, jača i od Kiela i od Barce prije dvije godine. Sa Serdarušićem i braćom Karabatić dobili su novu dimenziju.

Domagoj Pavlović unosio je puno inicijative i živosti u napad, djelovalo je da je mogao i više igrati...

– A to morate pitati trenera. Naša je koncepcija bila da trčimo što više, ali igrači PSG-a se jako dobro vraćaju. Šteta, prate nas te crne rupe u kojima nam suparnik napravi razliku ili ga vratimo u igru.

Stipe Mandalinić vratio se na veliku scenu nakon duge pauze.

– Puno mi to znači. Presretan sam jer me ništa ne boli.

Imali ste u posljednjih pet minuta tri napada za minus dva, da ste možda jedan iskoristili...

– Trener u takvim situacijama traži da Pavlović, pošto je brz, ide jedan na jedan i pokuša isključiti igrača. Da smo uspjeli, možda bismo izjednačili. Ali oni su se na vrijeme koncentrirali u obrani.

“Crna mačka” hrvatskog rukometa Thiery Omeyer opet je slavio u ZG-Areni, iako su ga ovaj put Ivić i Stevanović kombinirano “oderali” (20 obrana prema 13).

– Jako dobra utakmica. U obrani smo od početka bili vrlo jaki, iako nam u napadu baš nije išlo. Ali povezali smo se. U posljednjih petnaest minuta smo pali, a Stevanović je sjajno branio, zato nas je PPD Zagreb ulovio.

Filip Ivić objasnio je kako je braniti udarce najvećih majstora:

– Abalo? On ima visok skok i teško ga je braniti, ali teže je protiv Hansena i Karabatića. Hansen puca iz zgloba, nema zamah iz cijele ruke i zato je najbolji na svijetu.

>> Zagreb nije uspio iznenaditi PSG, Vujović: Nisam zadovoljan, častan poraz za mene ne postoji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije