Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ VELIKIH IGRAČA

Posljednje veliko pojačanje za CO Zagreb bio je Balić

Luka Stepancic
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
17.07.2014.
u 08:15

Stanić i Atman, dva igrača makedonskog prvaka, trenutačno koštaju kao cijeli CO Zagreb.

Rukometaši CO Zagreba za desetak dana počinju pripreme za iduću sezonu. I to prvi put bez ijednog pravog pojačanja. Došla su samo dvojica igrača koja sigurno neće kandidirati za prvih sedam – Domagoj Pavlović iz Dubrave i Mateo Lukačec. Nekad je Zagreb dovodio po šest-sedam igrača po sezoni. Doduše, toliko ih je znalo i odlaziti.

Otišla momčad za naslov

Posljednje veliko pojačanje bio je Ivano Balić koji je došao 2008. godine. Poslije njega nije potpisan nijedan igrač takvog kalibra. A u međuvremenu su otišli Kiro Lazarov, Damir Bičanić, Domagoj Duvnjak, Igor Vori, Marko Kopljar, Denis Špoljarić, Manuel Štrlek, Jakov Gojun, Gorazd Škof. Da su svi oni ostali, a ostali bi da je bilo novaca, Zagreb bi bez problema izborio završni turnir Lige prvaka, a možda i naslov.

– Najjače je pojačanje što smo ostali u istom sastavu kao lani. Otišao je samo Jerko Matulić, i to u Chambery. Mandalinić, Stepančić, Ivić i ostali iz te generacije ulaze u svoju treću zajedničku sezonu i sada je vrijeme da pokažu da su veliki igrači – istaknuo je Boris Dvoršek, trener CO Zagreba.

Nema sigurnog budžeta

To što se već godinama ne dovode pojačanja bila je prilika da klub nešto i uštedi, ali nije to tako ni izbliza. Lani je budžet kluba bio 2,5 milijuna kuna, ove će biti za milijun manji. Jer, Ina je smanjila svoj ugovor, a Croatia osiguranje još nije potpisalo novi. Sreća je da se pojavio Gazprom koji financira SEHA ligu. Da ruska tvrtka ne pokriva troškove puta i smještaja u SEHA ligi, zagrebaši bi teško izgurali sezonu s tako malim budžetom. U klubu tvrde da bi sa sigurnim budžetom, kakav je bio lani, za dvije-tri godine mogli do završnog turnira Lige prvaka. No situacija sa sponzorima takva je da sigurnih prihoda i budžeta jednostavno nema.

Zagrebaši će se s istom momčadi morati "pohrvati" s puno jačom SEHA ligom (ušao mađarski Veszprem), ali i s puno jačom Ligom prvaka.

– Lani smo imali slabije suparnike u Ligi prvaka pa nismo prošli skupinu. Možda ćemo s istom momčadi sada proći puno jače suparnike – razmišlja Boris Dvoršek.

>>Zagrebu teška skupina: Duvnjak, Kopljar i Červar stižu u Arenu

Komentara 2

LI
lipa75
08:51 17.07.2014.

Bandić daje Dinamu desetke miliona kuna za beznačajne rezultate, a nekima bi i 1 milion puno značio.

LU
lukacecleon
17:15 18.07.2014.

Ovo je laz,Mateo mi je brat i nije potpisao za Zagreb!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije