Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje liga za prvaka Hrvatske

Zagreb 24 godine nije izgubio naslov

07.02.2015., SD Gradski vrt, Osijek - SEHA liga, 14. kolo, RK Nexe - MKB-MVM Veszprem.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
01.04.2015.
u 13:55

Dvije prvoplasirane momčadi iz lige za prvaka igrat će sljedeće sezone u SEHA ligi

Utakmicom PPD Zagreb - Umag (Kutija šibica, 19 sati) počinje liga za rukometnog prvaka Hrvatske. Neizvjesnosti glede novog prvaka nema. Gotovo je sto posto sigurno da će zagrebaši osvojiti i 25. naslov. Od 1991. godine i prvog prvenstva Hrvatske nisu nijednom ostali bez naslova. Imali su dvije ozbiljne prijetnje u protekle 24 godine. Metković je 2001. godine u petoj utakmici doigravanja, navodno zbog jedne sudačke pogreške, iz protesta napustio parket. Tko zna, da je ostao, a ostalo je do kraja 90 sekundi i zaostajao je samo za pogodak, možda bi na kraju i osvojio naslov. Godinu dana kasnije, Metković je bodovno bio prvak, ali zbog pogreške u registraciji igrača Blaženka Lackovića oduzet mu je naslov državnog prvaka.

I sljedećih 13 godina zagrebaši nemaju dostojnog suparnika pa se prvenstva Hrvatske uglavnom svode na borbu za drugo mjesto. A na njemu je našički Nexe od 2009. godine "zabetoniran". Vjerojatno će biti drugi i ove godine, premda se Varaždin nešto busa o prsa. Silvio Ivandija, trener Varaždina, ima momčad koja može iznenaditi, ali ne treba zanemariti ni Poreč koji bi na svom parketu mogao svima pomrsiti račune. Svima osim PPD Zagrebu. Nije ni Dubrava za odbaciti. Lani je igrala u finalu Hrvatskoga kupa, ove godine ispala je u četvrtfinalu, ali to je klub koji je afirmirao Antonija Kovačevića i Domagoja Pavlovića, bitne igrače zagrebaša ove sezone. Ivan Dumenčić, Luka Vinković, Domagoj Grahovac i Ivan Vida možda će biti novi dubravaši koji će sutra osvanuti u Kutiji šibica. 

>> Čovjek koji se ne boji poplava, požara i potresa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije