Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Kielce prvak nakon sedmeraca, igrači slavili s hrvatskom zastavom

Kielce - Veszprem
Foto: Jozo Čabraja
1/11
Autori: Drago Hudika, Hina
29.05.2016.
u 20:20

Kielce je novi europski rukometni prvak. Poljska je momčad u finalu Lige prvaka pobijedila Veszprém nakon izvođenja sedmeraca sa 39:38. U borbi za europski naslov sudjelovalo je čak šest hrvatskih igrača

U uzbudljivom finalu rukometne Lige prvaka poljski Kielce za koji igraju naši Ivan Čupić, Manuel Štrlek, Denis Buntić (nije igrao zbog ozljede) te vratar Marin Šego pobijedio je Veszprém nakon izvođenja sedmeraca sa 39:38 (35:35, 29:29, 17:13).

- Bili smo spremni za finale. Momčad je toliko sazrila, već dvije godine igramo zajedno. Znali smo da možemo pobijediti i da trofej odnesemo u Kielce - rekao je Marin Šego.

Poljaci su po prvi puta zaigrali u finalu i došli do prvog naslova, dok je Veszprem izgubio i treće finale, ali ovogodišnje će pamtiti je jer su 15 minuta prije kraja imali devet golova prednosti.

Veszprém (vratar Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković) je sjajno otvorio utakmicu i na odmor otišao sa četiri pogotka razlike. U drugom poluvremenu još su povećali prednost na devet pogodaka, a tada je uslijedila neočekivani pad.

Mađari 12 minuta nisu zabili pogodak i dozvolili su Kielcu da dođe do izjednačenja. No kada su Poljaci trebali povesti, Alilović je zatvorio svoja vrata.

Obranio je dva sedmerca i zadržao je svoj Veszprém u igri. U posljednjem napada Kielce je zabilo za produžetak.

Ni nakon produžetaka nije bilo pobjednika, pa su novog prvaka odlučivali sedmerci. Više sreće imala je poljska momčad.

Šego je obranio Marguču, a Szmal Terziću, dok je Štrlek pogodio, a Ćupićev sedmerac skinuo Alilović. 

Prvi strijelci kod Kielcea bili su Reichmann (9 pogodaka) i Bielecki (7), a kod Veszprema je Ugarde zabio sedam, a Ilić, Palmarsson,Nilsson i Nagy zabili po šest pogodaka.  

Kod Mađara je u završnici branio Mirko Alilović s dvije obrane sedmerca u zadnje dvije i pol minute, Ivan Slišković je postigao jedan gol, dok je Renato Sulić na početku utakmice zadobio ozljedu butnog mišića.

Kod Poljaka je Manuel Štrlek zabio tri gola, Ivan Čupić je ostao bez gola, a Marin Šego je branio 20-tak minuta i ključni sedmerac Marguču u raspucavanju. 

Rukometaši PSG-a pobijedili su njemački Kiel s 29:27 (15:11) i osvojili treće mjesto na završnom turniru Lige prvaka u Kölnu.

U pobjedničkoj momčadi nije bilo Igora Vorija koji je morao propustiti dvoboj zbog izravnog crvenog kartona zarađenog u subotnjem polufinalu, dok je Domagoj Duvnjak s pet golova bio drugi strijelac Kiela, a njegov suigrač Ilija Brozović je zbog tri isključenja zaradio crveni karton.

PSG je do trećeg mjesta predvodio Danac Mikkel Hansen sa deset pogodaka. Ukrajinac Sergij Onufrijenko je postigao šest, a Daniel Narcisse pet.

Najbolji strijelac Kiela je sa sedam pogodaka bio Christian Sprenger.

>>Pako Ćavar: Da barem netko dostigne mojih 5 naslova LP-a

Komentara 5

PE
petarrr
22:19 29.05.2016.

Bravo Hrvati!!! Pogledajte samo tu zastavuuuuu

TO
toljaga22
23:10 29.05.2016.

neka pati koga smeta, jucer, danas, sutra. bravo.

TO
toljaga22
23:09 29.05.2016.

imamo zastavuuuuuuuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije