Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Kopljar:

'O Nizozemskoj i Turskoj ne znam previše'

marko kopljar
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
27.10.2014.
u 19:00

Ulaznica 
za utakmicu protiv Nizozemske vrijedit će za jedan dan ženskog EP-a u Varaždinu

Rukometaši Hrvatske okupili su se danas u Zagrebu i odmah otišli u Đurđevac, gdje će se pripremati za kvalifikacijsku utakmicu za plasman na EP 2016. protiv Nizozemske. Utakmica se igra 30. studenog u Koprivnici u povodu 60 godina osnivanja rukometa u tom gradu.

– Standardno ćemo odigrati dvije utakmice u četiri dana. Iskreno, o Nizozemskoj i Turskoj ne znam previše. Pogledat ćemo ovih dana video pa ću znati više. Ne smijemo nikog podcijeniti, pogotovo ne Nizozemce, čijih nekoliko igrača igra u njemačkoj ligi. Nismo kompletni, treba vidjeti što u ovakvom sastavu možemo odigrati u napadu, a što u obrani – rekao je Marko Kopljar te dodao:

– Znam da prvi put u povijesti muška reprezentacija igra u Koprivnici. Tko zna, možda jednom na red dođe i moja rodna Požega.

Hrvatska nikad nije igrala protiv Nizozemske u kvalifikacijama za EP. S Turskom smo igrali četiri puta i sva četiri puta smo pobijedili – 1996. (27:23, 29:26) i 2002. (32:26, 39:30). Rukomet u Nizozemskoj i Turskoj, barem onaj reprezentativni, nije previše popularan. Rekordan posjet na domaćoj utakmici Nizozemska je imala protiv Finaca 2000. godine (2500 gledatelja), a Turska protiv Slovenije 1996. (3000 gledatelja).

>>Horvat otpao za reprezentaciju, stanka četiri tjedna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije