Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi finali Zagreba 
i Barce

Nisu pomogli ni Mirko Bašić, Maglajlija i Tomljanović

Mirko Bašić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.04.2015.
u 08:22

Kada smo počeli gubiti s četiri-pet razlike, jednostavno smo se raspali, prisjetio se Maglajlija.

Rukometaše Zagreba danas očekuje prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone. Red je stoga da se prisjetimo prethodnog finala u kojem su se nadmetali navedeni klubovi.

Zagrebaši i treći put zaredom stigli su do finala Kupa prvaka 1999. godine. Momčad se pojačala trojicom iskusnih igrača – Mirkom Bašićem, Ratkom Tomljanovićem i Senjaninom Maglajlijom. Velimir Kljaić, trener Zagreba, te sezone doveo je i Egona Paljara za kojeg je tvrdio da je drugi Oleg Kulešev. Udarni igrači i dalje su bili Bilić, Saračević, Džomba i Jović, a pojavili su se i neki novi klinci – Zrnić, Kos i Vori. Na putu do finala zagrebaši su prvo svladali austrijsku momčad Sparkasse (32:21, 32:17), a onda su u skupini bili prvi ispred Fotexa, Montpelliera i Prata, uz samo jedan poraz u Veszpremu. U četvrtfinalu Zagreb u dvije utakmice pobjeđuje Zaporožje s Natom i Velikim (22:21 i 26:22). U polufinalu "pada" Portland (27:22 i 23:26).

I onda finale. Treći put Barcelona.

Prva utakmica igrala se u Ledenoj dvorani. Zbog međusobnog udaranja crvene kartone dobili su Jović i Garralda, a pri kraju utakmice jedan Zagrebov navijač utrčao je na parket i udario danskog suca Jensena. Barcelona je imala 22:21, a onda je Saračević u posljednjoj sekundi pogodio za neodlučeno.

– Joj, sjećam se tog incidenta u Ledenoj kada je navijač udario suca. Dobro smo i prošli jer je utakmica nastavljena. Mogli smo izgubiti sa 0:10 bez borbe. No najbolju utakmicu te sezone odigrali smo u Pamploni. U uzvratu smo sačuvali plus pet iz Zagreba. Briljirao je Mirko Bašić s nekoliko čudesnih obrana – istaknuo je Senjanin Maglajlija.

Na uzvrat u Blaugranu otišlo se s barem kakvom-takvom nadom. Ali minus sedam na poluvremenu i sve nade su propale. Na kraju uvjerljivih 29:18 za Barcelonu.

– Kada smo počeli gubiti s četiri-pet razlike, jednostavno smo se raspali u toj utakmici. Ništa nam nije polazilo za rukom, vratari su ostali bez obrana i ode još jedna prilika za Kup prvaka u nepovrat – rekao je Maglajlija.

Na toj utakmici crveni karton dobio je domaći vratar Tomas Svensson zbog grubog nasrtaja na Gorana Šprema. Pocrvenio je kod Zagreba Ivica Udovičić, ali zbog tri isključenja.

>>Svi finali Zagreba 
i Barcelone: Nokautiran Džomba, sudac u 'nesvijesti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije