Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKRENI KARABATIĆ:

Zaslužili ste broncu na Europskom prvenstvu, a mi smo razočarali

PSG
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/16
10.02.2016.
u 17:47

'PSG je klub s velikim ambicijama. Prvi nam je cilj plasirati se na Final Four, i zato je pobjeda u Zagrebu izuzetno bitna.'

Na kišici pred zgradom Zračne luke Zagreb, najbolji rukometaš na svijetu strpljivo je čekao ispred autobusa. Ne, nije čekao da autobus s rukometašima PSG-a krene prema hrvatskoj metropoli gdje u srijedu igraju susret Lige prvaka, nego novinare HRT-a i Večernjeg lista. Obično je obrnuto, novinari su ti koji strpljivo čekaju zvijezde. Prošao je Karabatić kraj nas za vrijeme razgovora s njegovim suigračem iz PSG-a Igorom Vorijem, a kad smo ga zamolili da pričeka za razgovor, rekao je:

– Dečki, nema frke. Kod busa sam, samo radite...

Rukometni Zlatan Ibrahimović sa smiješkom je par minuta kasnije rekao:

– Gotovi ste? Evo me, čekam vas. Pitajte... – rekao je sin Trogiranina rođen u Nišu.

Kad bi to sportske zvijezde njegova ranga učinile – čekale na kiši da daju izjavu? Uz rastući broj umišljenih sportaša, Nikola je primjer profesionalca.

Puna Arena je vaš adut

– Arena nas čeka puna, čuo sam za to, bit će nam puno teže nego u Parizu kada smo PPD Zagreb pobijedili s 11 pogodaka prednosti – kaže Karabatić, koji predvodi društvo u kojem su Thierry Omeyer, Daniele Narcisse, Luc Abalo...

– PSG je klub s velikim ambicijama. Prvi nam je cilj plasirati se na Final Four, i zato je pobjeda u Zagrebu izuzetno bitna. Drugi i najvažniji, osvojiti Ligu prvaka. Hoće li to biti ove sezone, sljedeće ili one nakon nje, vidjet ćemo, ali to moramo učiniti – kaže Nikola.

Vođi francuske reprezentacije još su svježe rane s EP-a u Poljskoj gdje su Francuzi ostali praznih ruku.

– Pobijedili smo Hrvatsku s osam pogodaka prednosti, a zatim ostali bez medalje. To nije čudno, prvenstva su puna preokreta. Dakako, razočarani smo, ali Hrvati su igrali sjajno protiv Poljaka i zaslužili su polufinale, a zatim i medalju. Mi, pak, gledamo prema OI-ju u Riju.

Igor Vori gledao je na EP-u Karbatića s tribina. Prvi put nakon više od desteljeća na velikom natjecanju bio je – navijač.

– Teže je gledati nego igrati, više sam se živcirao... Ali, dečkima za broncu svaka čast! I njima i stožeru.

Je li to vaš kraj u reprezentaciji?

– Realan sam. Istina, rekao sam da sam uvijek na raspolaganju, ali nakon ovakvog uspjeha i pomlađivanja reprezentacije, teško mi je očekivati poziv izbornika. Dečki su odlični, a izbornik je taj koji odlučuje. Koliko znam, pobjedničku se momčad ne mijenja – kaže Igor Vori, koji je bio strijelac prvog pogotka u Areni, bilo je to 2008. s Rusijom.

Igrat će danas, u dresu PSG-a, protiv kluba u kojem je ponikao.

Nismo bili skupa mjesecima

– Neće mi to biti prvi put. Profesionalac sam, pa se nadam da ću se na kraju utakmice veseliti ja, s Francuzima. Ali, itekako mi je drago da sam kod kuće, igram u svojoj Areni. Zagreb je na krilima uspjeha hrvatske reprezentacije u Poljskoj, euforija je velika, dvorana puna. Naš je problem što gotovo dva mjeseca nismo bili zajedno, 11 igrača PSG-a bilo je na EP-u. Bit će vrlo zanimljivo.

>> Nisu Parižani svemirci da se predamo unaprijed!

Komentara 2

SM
sandra.markovic.94695
18:33 10.02.2016.

to samo mogu pravi sportasi, sve naj

AD
adjurd19
21:50 10.02.2016.

E svaka ti čast,izliječi mi zatvor,odoh u WC na duže...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije