Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Nekad su Makedonci hrlili u PPD Zagreb, a danas najbolji svjetski igrači žele u Vardar

Igor Karačić
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/8
22.10.2016.
u 16:47

U Vardaru su godinama uvozili igrače iz Srbije, a prva dva hrvatska igrača koja su zaigrala u crno-crvenom dresu bili su Igor Karačić i vratar Ivan Martinović

Rukometaši PPD Zagreba večeras će u Areni (20 sati) ugostiti skopski Vardar u 5. kolu elitne skupine Lige prvaka. Bit će to susret posljednjeg (PPD) i prvog na tablici (Vardar). I zato je sve večeras na strani makedonskog prvaka. Imaju veći budžet, skuplje i kvalitetnije igrače.

Zagrebov adut može biti samo pozitivan šok nakon promjene trenera. Možda će se igrači htjeti dokazati Silviju Ivandiji pa možda odigraju sasvim drukčije nego što su igrali do sada kod Vujovića.

Nekad su najbolji makedonski igrači hrlili u PPD Zagreb, klub koji je devedesetih dvaput bio prvak Europe te igrao u još u pet finala Kupa prvaka. Kiro Lazarov, najbolji makedonski igrač svih vremena, u dva navrata oblačio je dres zagrebaša, a od poznatijih igrača u klubu iz Kutije šibica igrali su Lazo Majnov, Mitko Stoilov, Brane Angelovski, Ivan Markovski, a od prošle godine u klubu je Velko Markoski.

U Vardaru su godinama uvozili igrače iz Srbije, a prva dva hrvatska igrača koja su zaigrala u crno-crvenom dresu bili su Igor Karačić i vratar Ivan Martinović koji su došli 2012. godine. Poslije njih svake bi godine dolazio po još jedan naš igrač – Luka Raković (2013.), Blaženko Lacković (2014.), Luka Cindrić (2015.) i Ivan Čupić (2016.). U klubu je jedini ostao, već četvrtu sezonu, Igor Karačić. Od lani tu je i Luka Cindrić. Luka Raković sad je u PPD Zagrebu, Blaženko Lacković u Kielu, a Ivan Martinović brani u zagrebačkom Metalcu koji se ove sezone prvi put natječe u Premijer ligi.

PPD Zagreb i Vardar svake godine odigraju najmanje tri utakmice u SEHA Gazprom ligi. U Ligi prvaka igrali su tek četiri puta. Davne 2003. Zagreb je pobijedio u obje utakmice. Pet godina kasnije Vardar je odigrao neodlučeno u Zagrebu (28:28), ali je uvjerljivo izgubio na svom parketu (26:34). Igrali su međusobno u polufinalu Kupa kupova gdje je Zagreb bio uspješniji i otišao u finale.

Dolaskom ruskog biznismena Sergeja Samsonenka (2013.) Vardar doživljava financijsku renesansu. Rus je sagradio novu dvoranu i hotel, a u tri sezone doveo je 23 igrača među kojima su najpoznatiji Gorbok, Čipurin, Dibirov, Šterbik, Maqueda, Cannelas, Dušebajev... I naši, naravno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije