Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rukometni EP

Naše "frajle" jedva čekaju zapaliti Arenu

26.11.2014. Arena, Varazdin, U varazdinskoj Areni odrzan je trening Hrvatske zenske rukometne reprezentacije Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
27.11.2014.
u 15:09

Hrvatske djevojke pripremaju se u Varaždinu gdje je prije 65 godina odigrana prva utakmica

Varaždin, grad u kojem je prije 65 godina odigrana prva ženska rukometna utakmica, polako se priprema za žensko Europsko prvenstvo koje počinje 8. prosinca u Hrvatskoj i Mađarskoj. Naše rukometne "frajle" već se od ponedjeljka nalaze na pripremama u Varaždinu. Izbornik Vladimir Canjuga za sada ima tek malih briga jer mu četiri igračice – Grubišić, Žderić, Tatari i Penezić imaju problema sa lakšim ozljedama.

– Ma neka se šef ne brine. Sve četiri bit ćemo itekako spremne za prvu utakmicu protiv Šveđanki. Iskreno, jedva čekamo da počne, a ne sjećam se kada smo posljednji put bile ovako kompletne kao za ovo Europsko prvenstvo – rekla je Miranda Tatari.

Posljednji put smo bili kompletni na Olimpijskim igrama u Londonu. Kompletni do četvrtfinala jer su se u utakmici protiv Španjolki ozlijedile Penezić i Tatari, dva glavna motora naše reprezentacije.

Ogrebotina će proći

Valjda se takav peh da se obje istovremeno ozlijedimo neće dogoditi – istaknula je Miranda.

Katarina Ježić pak ima nelijepu uspomenu iz Švedske – ogrebotinu preko desne strane lica.

– Očigledno ta djevojka koja me ogrebla nije baš skratila nokte – nasmijala se Ježić.

Canjugu smo podsjetili da u utakmici protiv Njemačke obavezno, barem u posljednjih pet minuta, u sastav stavi Anetu Benko.

– Ha-ha, to je zato da se iskupi za onaj promašaj u Novom Sadu. Nema teorije da dvaput promaši takvu kontru – rekao je izbornik.

Zbog tog promašaja naša reprezentacija morala je drugi dan ići kući, i to po velikoj snježnoj mećavi. Zbog tog promašaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo dobili smo Francusku i u dvije utakmice ispali.

– Nećemo sad o lošim stvarima. Treba gledati prema naprijed, a nama je cilj plasirati se u prvi ženski polufinale na velikim natjecanjima – naglasio je Canjuga.

Dobra je stvar što se igra u Varaždinu. U tom gradu ni muška ni ženska reprezentacija nisu izgubili nijednu utakmicu. Rukometaši su u gradu baroka igrali kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, a rukometašice su tu uvjerljivo pobijedile Srbiju u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo u Brazilu. Obje te akcije bile su 2011. godine.

Želimo punu dvoranu

– Rekao sam tada da ćemo se jednom ponovno vratiti u Varaždin. Nadam se da će nas na sve tri utakmice u skupini bodriti puna dvorana. A što se tiče tradicije da ovdje još nijedna naša reprezentacija nije izgubila... Nema smisla pokvariti je, zar ne? – odgovara Canjuga.

Kao uvertira Europskom prvenstvu bit će prijateljska utakmica u subotu (17 sati, varaždinska Arena) protiv Crne Gore, aktualnih europskih prvakinja.

Dan uoči utakmice, u petak navečer održat će se koncert novosadske skupine Frajle. Naše reprezentativke bit će kratko gošće kako bi se malo družile s Varaždincima i još ih jednom potaknule da dođu u što većem broju na subotnju utakmicu – istaknuo je Ratko Balenović, tehnički direktor reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije