Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIJUMF U LIGI PRVAKA

Naš je Stivi opet junak! 'Igrao sam s Ivandijom još kao klinac...'

Stevanović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/9
24.10.2016.
u 11:30

– Koliko poznajem Ivandiju? Pa više nego dobro jer sam igrom slučaja i igrao s njim! Kad sam počinjao kao klinac, on je baš bio u Zametu koji je u to vrijeme bio izuzetno jak

- Stivi je na kraju zaključao vrata i hvala mu na tome jer smo mi u napadu napravili dosta gluposti s kojima smo ih mogli vratiti u život. Stivi je bio amajlija, hvala ti Stivi - govorio je nakon neočekivanog trijumfa nad Vardarom (28:27), u prva četiri kola neporaženom momčadi Lige prvaka, kapetan PPD Zagreba Zlatko Horvat dok je junak utakmice s 15 obrana (tri iz sedmeraca) stajao pokraj njega i čekao na red za izjavu.

Sedmerac i “odbijanac”

I drugi su bili puni hvale za Ivana Stevanovića (34), majstora koji posljednje dvije sezone proživljava drugu mladost. Luka Cindrić otvoreno je rekao:

– Stevanović je presudio, digao je cijelu momčad i publiku s nekoliko strašnih intervencija i to je bilo ključno.

Još je u svježem sjećanju nevjerojatnih 15 minuta u kvalifikacijama za OI u Herningu kad je izludio Norvežane i usmjerio odlučujuću utakmicu za put u Rio. Sad je to isto ponovio, samo u posljednjih petnaest minuta. Unio je nesigurnost u ruke zvijezdama skopske megamomčadi.

Tri je sedmerca skinuo (dva Dibirovu, jedan Čupiću), a Arena je proključala kad je u istoj akciji skinuo sedmerac i “odbijanac”. S onom mrkom facom na terenu katkada podsjeća na glasovitog Francuza Martinija, ali kad stane pred mikrofone, uvijek navuče sramežljivi osmijeh, kao da su mu neugodne pohvale.

– Baš luda večer... – započeo je Stevanović koji je pokrenuo preokret nakon 18:23 (u 40. minuti) s tri uzastopne obrane.

I on i cijela momčad u samo tjedan dana promijenili su izgled lica. Zar je promjena trenera toliko utjecala?

– Možda smo bili malo opušteniji. Naravno da se očekuje pozitivan šok kad se promijeni trener.

S obzirom na to da brani još od 1999., onda zna što govori. Nagledao se promjena na klupi. Koliko dugo brani, otkrit će u jednom detalju.

– Koliko poznajem Ivandiju? Pa više nego dobro jer sam igrom slučaja i igrao s njim! Kad sam počinjao kao klinac, on je baš bio u Zametu koji je u to vrijeme bio izuzetno jak (igrali su još Načinović, Matošević, Šujster, mladi Sulić...). Zato mi je teško pričati kakav je jer imamo malo drukčiji odnos, ali mislim da ćemo se dobro slagati. Poslije Vardara sve će biti lakše – kaže Stevanović koji ne očekuje privilegije kod bivšeg suigrača...

– Ma ne. U prvom dijelu obranio sam možda 3-4 lopte pa je ušao Skok. Nisam se posebno pripremao za Vardar jer ih vrlo dobro poznajemo, no nisam do sada imao dobre partije protiv te momčadi.

Dugo će braniti, nadamo se...

Zašto kao momčad redovito protiv najjačih suparnika, kao potpuni postranici, pružate najbolje?

– Pa dobro, naša je ovogodišnja skupina u Ligi prvaka vrlo nezahvalna jer suparnici možda nisu toliko zvučni kao prošlih sezona da bi napunili Arenu, a svejedno su vrlo jake momčadi s budžetima oko tri do četiri puta većim od našeg. I Pick Szeged i Brest imaju vrhunske igrače. Ova će nam pobjeda svakako biti jaka injekcija za ono što nas čeka nakon stanke: po dva puta Löwen i Kielce.

Sreća da je vratarski vijek puno dulji od igračkog pa bismo Stevanovića još dugo mogli gledati u vrhunskim dvobojima koji ga posebno inspiriraju. Zagrebačka publika voli takve junake.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije