Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PSG IGRA U "RUPI"

Najbogatiji su rukometni klub svijeta, a PPD Zagreb i ostale ugošćuju u hangaru

Rukomet
Foto: Reuters/PIXSELL
07.10.2014.
u 11:45

Al-Khelaifi je više angažiran na nogometnom projektu i tome kako osvojiti Ligu prvaka s Ibrahimovićem i društvom, pa mu valjda ulaganje u gradnju rukometne dvorane nije baš prioritet. A PSG je zaslužio da velike utakmice igra u velikoj dvorani.

Ruski biznismen Sergej Samsonjenko sigurno nije bogatiji od Katarca Nassera Al-Khelaifija. Prvi je predsjednik rukometnog kluba Vardar, a drugi rukometnog kluba PSG, a k tome i nogometnog. No, Samsonjenko je napravio ono što je Al-Khelaifi trebao, a nije. Vardar je dobio novu dvoranu koju je sagradio Samsonjenko, dvorana je nazvana po Jani Sandanskom, makedonskom revolucionaru.

Zaslužili su više

S druge strane, Parižani, momčad koja ima proračun od 15 milijuna eura i u sastavu sve same megazvijezde svjetskog rukometa, igra u hangaru sportskog centra George Carpentier. U tom hangaru ugostili su i PPD Zagreb, kao uostalom i sve ostale europske momčadi. Rekordan posjet imali su lani u četvrtfinalu Lige prvaka kada je Veszprem došlo gledati 3600 gledatelja.

Al-Khelaifi je više angažiran na nogometnom projektu i tome kako osvojiti Ligu prvaka s Ibrahimovićem i društvom, pa mu valjda ulaganje u gradnju rukometne dvorane nije baš prioritet. A PSG je zaslužio da velike utakmice igra u velikoj dvorani. Bercy bi bio idealan, ali se renovira, a k tome je još i preskup. Najam jednog dana stoji 100.000 eura. Katarcu to ne bi bio problem, ali zašto trošiti silan novac na gledanje, primjerice, Meškova ili La Rioje u Bercyju pred polupraznim tribinama.

Zagrebaši već godinama također traže krov nad glavom. Za sada su u Kutiji šibica, no dvorana ne zadovoljava kriterije Lige prvaka pa naš prvak igra u Areni. Ali i to stoji. Ne doduše 100.000 eura, ali stoji. Najskuplje je postavljanje posebnog parketa (oko 3000 eura za svaku utakmicu) koji je propisao Europski rukometni savez.

Dvoboj "neprijatelja"

Takve probleme nema većina vrhunskih momčadi poput Kiela, Veszprema, sada i Vardara. Svi oni imaju svoje dvorane. U redu, nije loše ni Barceloni čiji su rukometaši dio sportskog društva pa Blau Granu koriste besplatno. I tako, čekajući svoju dvoranu, plinari su ove sezone u Ligi prvaka krenuli jako dobro. Pobijeđen je Kiel, namučen PSG. Dva najjača suparnika u skupini su iza Vujovićevih klinaca. Sada slijede utakmice s ravnopravnima. Prva je u nizu utakmica s Metalurgom. Arena čeka novi spektakl, novu pobjedu i sraz dvojice trenera, Vujovića i Červara, koji se "ne vole" još iz skopskih dana kada je Vujo bio trener Vardara...

>> Zlatan Saračević: Mogu li do još jednog uspjeha? Sve je moguće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije