Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriven Babićev popis

Na OI bez Pavlovića, Kontreca, Šebetića...

Luka Šebetić
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/7
22.07.2016.
u 08:17

Hrvatska će danas u Kopru (18 sati) igrati prijateljsku utakmicu protiv Slovenije čiji je izbornik Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Rukometaši Hrvatske jučer su u Opatiji nastavili s pripremama za Olimpijske igre. Željko Babić, izbornik Hrvatske, službeno još nije odredio putnike za Rio, ali je prijavio 16 imena igrača Hrvatskom olimpijskom odboru koji je morao izdati avionske karte. Na tom popisu tri su vratara – Stevanović, Pešić, Ivić; tri krila – Štrlek, Čupić, Horvat; dva kružna napadača: Kozina, Brozović i osam vanjskih igrača: Gojun, Slišković, Mamić, Duvnjak, Karačić, Cindrić, Kopljar i Stepančić. Dakle, od onih koji su još na pripremama otpali bi Matulić, Mihić, Šebetić, Kontrec i Pavlović.

Popis je još promjenjiv

Taj popis još možemo mijenjati do 26. kolovoza. Nažalost, morali smo predati imena ranije. To ne znači da je to i konačan popis igrača za Brazil – rekao je Ivica Maraš, glasnogovornik muške rukometne reprezentacije.

Popis je nekako i očekivan. Mihić i Matulić još su mladi, Kozina je u prednosti nad Kontrecom, dok Pavlović ima problema s ramenom, a Šebetić s laktom. Doduše, pitanje je hoće li Kozina moći ići zbog ozljede. Ako ne, uskočit će Kontrec. Horvatova ozljeda takve je prirode da će biti spreman za Rio. Jasno je da će 16. igrač, onaj koji će biti tek gledatelj na Igrama, biti jedan od trojice vratara. Naime, za olimpijski turnir može se prijaviti 14 igrača i samo se jedan za vrijeme turnira može zamijeniti.

Pored igrača, u Rio će službeno od stručnog stožera Željko Babić (izbornik), Pero Metličić (trener), Valter Matošević (trener vratara), Mario Tomljanović (kondicijski trener) te Tomislav Madjerčić i Goran Krušelj (fizioterapeuti).

Slovenci su nam dužni

Hrvatska će danas u Kopru (18 sati) igrati prijateljsku utakmicu protiv Slovenije čiji je izbornik Veselin Vujović, trener PPD Zagreba. Naši dečki jako dobro pamte zadnju prijateljsku utakmicu protiv Slovenaca kada su u siječnju, uoči odlaska na EP u Poljsku, izgubili sa 17:32.

– Bez obzira na to što je prijateljska utakmica, napravit ćemo sve da se iskupimo za onih minus 15. Doduše, tada nije bilo Duvnjaka i Stepančića, a mi smo u međuvremenu postali brončani na EP-u. Uvjeren sam da ćemo i danas vježbati napad sa sedmim igračem. To nam je protiv Švedske išlo dosta dobro. Sa Slovenijom se u Riju možemo sresti tek u četvrtfinalu ili kasnije. Da se mene pita, neka s njima igramo u finalu, a da mi na kraju pobijedimo – rekao je Ivan Slišković koji dobro poznaje slovenske igrače s obzirom na to da je igrao u Celju.

Komentara 1

SS
sokac sa drave
12:09 22.07.2016.

Nema bas puno logike jer u Poljskoj broncani Sebetic je bio ponajbolji.U Europskom takmicenju najbolji Zagrebov igrac je bio Pavlovic,sam je pobjedjivao protiv Kiela.DA mozda nije izbor opet po nekim vezama kao kod Goluze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije