Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BALIĆ KOORDINATOR

Metličić potvrđen za trenera, ali ne i Serdarušić za izbornika

Metličić Balić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
11.02.2015.
u 18:00

- Pomoći ću prijedlozima i savjetima, ali odluke još ne mogu donositi - kaže Balić.

Ivano Balić potvrđen je za koordinatora za muški rukomet Hrvatskog rukometnog saveza. Na posao stupa 1. srpnja ove godine. To je sukus višesatnog sastanka između čelnika HRS-a (Sandi Šola, predsjednik, Zoran Gobac, dopredsjednik i Damir Poljak, glavni tajnik) i Ivana koji se održao u Frankfurtu.

- S Ivanom smo oko mjesta koordinatora već dulje vremena razgovarali i sada smo se konačno dogovorili. On će zamijeniti mene na toj funkciji - istaknuo je Zoran Gobac, dopredsjednik Saveza.

Pero nije bio sporan

Oko izbora trenera nije bilo nikakvog spora.

- Da, dužnost trenera obavljat će Pero Metličić, dugogodišnji kapetan reprezentacije koji je posljednjih nekoliko godina trener mlađih dobnih uzrasta u klubu Akademija Balić-Metličić - istaknuo je Gobac.

A što je sa imenom novog izbornika?

- To se još nismo dogovorili. Razgovarali smo o nekim opcijama, ali još nemamo konkretno ime. Znat ćemo ga nakon dvadesetak dana - istaknuo je Gobac.

Do 1. ožujka trebali bi se znati muški i ženski izbornik s obzirom da obje reprezentacije uskoro očekuju reprezentativni nastupi. Ženska reprezentacija već sredinom ožujka ima EHF vikend, a mušku čeka krajem travnja utakmice s Norveškom u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj.

Zar Zvonimir Serdarušić nije bio gotova stvar po pitanju novog izbornika - pitali smo Gobca, ali konkretan odgovor nismo dobili.

- Sve će te saznati za dvadesetak dana - bilo je sve što je Gobac rekao na tu temu.

Možda je Ivana i čelnike Saveza zasmetalo što se Serdarušić spominje kao budući trener PSG-a. Nikola Karabatić jasno je poručio vlasnicima pariškog kluba

- Možemo razgovarati o mom i bratovom dolasku samo ako će trener biti Noka Serdarušić.

Sigurno je da PSG može ponuditi desetak puta više novca Serdarušiću nego Hrvatski rukometni savez. No, Noka je rekao kako se želi vratiti u Hrvatsku, i to ne samo preko ljeta kada ide na more.

Noka: Želim se vratiti

- Sigurno je da postoji mogućnost da odem u PSG, ali to je samo mogućnost. I dalje ostajem pri tome da se želim vratiti doma. I da se razumijemo, Nikola, a dobro ga poznajem, sigurno nije uvjetovao svoj dolazak mojim angažmanom. To je samo njegova želja - rekao je Serdarušić koji između treninga Aixa čeka da ga netko iz Saveza pozove na ozbiljan razgovor.

To što nije već sada Serdarušić od strane Balića kao novog koordinatora, istaknut kao prvi izbor daje za naslutiti da će izbornik možda biti netko sasvim drugi. Netko tko sa Balićem može surađivati. Za sada je lista onih s kojima Balić sigurno ne bi surađivao dosta dugačka. Goluža se sam otpisao, sa Červarom sigurno neće surađivati, kao ni sa Obrvanom. Smajlagić pak nije opcija jer baš nije omiljen u Savezu. Goran Perkovac? Teško. Godina je daleko od zbivanja u Hrvatskoj. Nenad Kljaić? On je dobro surađivao sa Balićem u Zagrebu, ali dva mlada trenera ne bi bila dobar izbor...

>> Hrvati već pakiraju kofere iz PSG-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije