Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljednji igrački dani

Metličić: Baliću ću reći dobro došao među penzionere

08.02.2014, xovx, Handball HBL, HSG Wetzlar - HSV Hamburg Ivano Balic (HSG Wetzlar), Freisteller. Foto: Huebner/Vogler/DPA/PIXSELL
Foto: DPA/PIXSELL
14.05.2015.
u 20:15

Veselin Vujović: Na oproštaju u Granollersu cijela je dvorana skandirala "Vujo, ostani", a ja sam gledajući suprugu i sina zaplakao.

Ivano Balić polako broji posljednje igračke dane u njemačkom Wetzlaru. Do kraja sezone odigrat će još samo četiri utakmice. U goste će Hannoveru (17. svibnja) i Flensburgu (30. svibnja), a kod kuće će igrati protiv Gummersbacha (22. svibnja) i Göppingena (5. lipnja). I upravo će utakmica protiv Göppingena biti njegova posljednja u karijeri. Rittal arena bit će premala da primi sve zainteresirane koji žele posljednji put vidjeti Mozartovu izvedbu.

Kraj za osam eura

– Iz Splita se u Njemačku sprema jedan autobus. Bit će tu njegovi prijatelji, polaznici rukometne akademije Balić – Metličić. Možda će biti oko stotinjak navijača iz Hrvatske na toj utakmici. Naravno, taj događaj neću ni ja propustiti – rekao je za t-portal Petar Metličić, trener reprezentacije, dugogodišnji Ivanov suigrač.

Cijena je ulaznice za tu utakmicu osam eura. No, ulaznice su odavno rasprodane jer je Ivano mjesecima prije najavio kada će odigrati posljednju utakmicu.

– Kako se neću sjećati svoje posljednje utakmice u karijeri... Igrao sam za španjolski Granollers uzvratnu utakmicu finala Kupa EHF-a protiv Poljota iz Čeljabinska. Pobijedili smo i osvojili europski trofej. Bilo je to 1995. Cijela dvorana skandirala je: "Vujo, ostani". Na tribini su mi bili supruga i sin, i ne mogu lagati – zaplakao sam. Ponijele su me emocije. Oprostio sam se u 34. godini. Jesam li mogao igrati duže? Ne, načele su me ozljede, bilo mi se teško zagrijati. Izgledao sam tada poput hladnjaka, stalno sam imao led na ramenu, zglobu, tetivama – prisjetio se Veselin Vujović.

Otprilike zna kako će biti Ivanu.

– Sigurno će mu biti teško. Ipak je on dao puno rukometu. Nadam se da će imati još jedan oproštaj pred hrvatskim navijačima. Bilo bi lijepo kada bi HRS organizirao utakmicu za Ivana i sve te asove njegove generacije. Splitska Arena bila bi dupkom puna. Ivano neće otići iz rukometa pa će mu biti lakše podnijeti činjenicu da više neće zaigrati. Postaje koordinator za muški rukomet. I meni je bilo lako jer sam u to vrijeme, kada sam se opraštao, već imao ponudu da budem trener Metaloplastike te da pomažem Zoranu Živkoviću u reprezentaciji bivše Jugoslavije – rekao je Vujović.

Peru Metličića pak jako zanima kako će Ivano reagirati za utakmice, ali i poslije nje.

Nedostajat će mu igra

– Sjećam se svoje posljednje utakmice u dresu Montpelliera kada su me suigrači bacali u zrak. U prvi trenutak nisi svjestan da više nećeš igrati, tako da će taj 5. lipnja biti poseban dan za Ivana koji je u rukometu već 20 godina – istaknuo je Pero koji će mu poslije utakmice prići i reći:

– Dobro došao u klub nas penzionera koji se mučimo. Falit će ti rukomet, budi siguran u to, jer sad ćeš na sve gledati drukčije.

>>Balić izabrao: Babić i Metličić za povratak Hrvatske na vrh

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije