Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI RUKOMET

Žderić bojkotira Hrvatsku zato što želi igrati za Crnu Goru?

rukometašice
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
12.03.2016.
u 08:25

– Nisam siguran želim li je sada više uopće zvati – iskreno kaže Goran Mrđen.

Rukometašice Hrvatske napravile su velik posao u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo koje će se u prosincu ove godine igrati u Švedskoj. Pobjedom nad Crnom Gorom (23:22) učvrstili smo se na prvom mjestu skupine i samo nas jedan koračić dijeli od plasmana na EP. A taj koračić trebala bi biti pobjeda, neodlučeno ili poraz manji od osam razlike u gostima kod Slovenije. Ovo drugo moguće je samo pod pretpostavkom da Slovenke na svom parketu pobijede Crnu Goru što će teško ići.

Penezić poput Duvnjaka

Sad se vidi koliko je dobro što je Andreja Penezić promijenila svoju odluku. A nakon debakla na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj prije dvije godine, kada se nismo plasirali ni u drugi krug, željela se zahvaliti na igranju u reprezentaciji. Ona je još uvijek naša velika prevaga kada je riječ o susretima s ravnopravnim ili boljim suparnicima.

– Netko će reći da sama igra. Pomažu i druge, ali je ona taj glavni igrač. Ono što je Duvnjak u muškoj to je nama Andreja u ženskoj reprezentaciji – rekao je Goran Mrđen, izbornik Hrvatske, vozeći se prema Baru gdje će danas Crna Gora ugostiti Hrvatsku, u 4. kolu kvalifikacijske skupine.

– Idemo bez pritiska. Jedini cilj je da se rezultatski ne osramotimo – istaknuo je Mrđen koji je iskusnijeg kolegu na klupi Crne Gore Dragana Ažića iznenadio nekim potezima u splitskoj utakmici.

Primjerice, kada je pomaknuo Andreju Penezić u sredinu pa otvorio prostor za Ćamilu Mičijević. Igra s Dorom Krsnik na mjestu desnog vanjskog pucača bila je pun pogodak. Ne toliko možda u napadačkim koliko u obrambenim zadacima.

– Dora je poznata kao igračica koja u obrani ne dozvoljava prolaz suparničkoj igračici. Bez obzira na to što je Milena Raičević postigla deset pogodaka preko njezine strane, Dora je dobro obavila svoju zadaću jer je Milena puno i promašivala – istaknuo je Mrđen.

Osim velike pobjede tema u reprezentaciji je Marta Žderić. Riječ je o vratarki koja je u ovom trenutku sigurno među tri najbolje na svijetu. Marta je u prosincu prošle godine, kada je izabrana za najbolju hrvatsku rukometašicu, rekla:

Marta u prosincu: Idem na EP

– Kada je riječ o hrvatskoj reprezentaciji, prava smo klapa i dogodine negdje u ovo vrijeme trebali bismo biti na Europskom prvenstvu u Švedskoj.

No Marta je treći put zaredom otkazala reprezentativnu akciju zbog ozljede. Prethodna dva puta kada je otkazala reprezentaciju zbog ozljede vrlo je brzo branila za klub Budućnost. Ono što njezine suigračice neće javno reći jest da im je jako žao što ih Marta nije došla barem posjetiti u Split, što nije došla navijati protiv Crne Gore jer Ploče, gdje joj je dom, nisu tako udaljene. Krenule su priče kako Marta želi braniti za Crnu Goru, a da bi to ostvarila, ne smije igrati za Hrvatsku godinu dana. Sljedeća je akcija u lipnju ove godine.

– Nisam siguran želim li je sada više uopće zvati – iskreno kaže Goran Mrđen. 

>>Hrvatske rukometašice svladale olimpijske doprvakinje

Komentara 4

KA
karlot537
15:51 12.03.2016.

Ako joj je Crna Gora draža nego Hrvatska neka ide, neka tamo i ostane, nemora se ni vraćati u Hrvatsku, prodana duša... fuj gade mi se takvi poput Faka i Tomljanovicke

FO
fora
12:32 12.03.2016.

zbog cega bi to zderic htjela igrat za crnu goru a ne za hrvatsku -molim mudro objasnjenje donosioca ovog teksta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije