Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRLEK ZA TJEDNIK MAX!

Poljaci mi nisu zamjerili što smo ih izbacili

Manuel Štrlek
Foto: Reuters/PIXSELL
08.02.2016.
u 21:00

'Nakon poraza od Francuza nitko nije vjerovao da možemo proći u polufinale. Ali napravili smo malo čudo.'

Ovo mi je jedan od najsretnijih rukometnih trenutaka. Bili smo otpisani, a na kraju smo uzeli medalju – rekao je Manuel Štrlek (27) u razgovoru za sportski tjednik Max! netom nakon osvojene bronce na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Što nitko nije očekivao. Hvala im na medalji jer smo prvi put vidjeli Štrleka kako sav izvan sebe pokušava složiti dvije-tri suvisle.

– Nakon poraza od Francuza nitko nije vjerovao da možemo proći u polufinale. Ali napravili smo malo čudo – kazao je Štrlek.

Slavili su dečki odmah u svlačionici, na dodjeli medalja, u hotelu, ali svi oni pa tako i Štrlek mislili su na svoje najbliže.

Hvala suigračima

– Hvala svim navijačima i mojoj obitelji što su došli čak do Poljske. Puno je moje rodbine došlo. Žena nije mogla doći s kćeri. Kada dođem doma, prvo ću njih dvije izljubiti – nježno je rekao.

Što je to preciznost? E, preciznost je kada Manuel Štrlek od 47 pokušaja zabije 39 golova (83 posto). Naš lijevi krilni igrač uvršten je i u najbolju sedmorku turnira.

– Taj individualni uspjeh odmah bih mijenjao za neku ljepšu medalju – opet se nasmijao pa nastavio: – Timska igra uvijek izbaci nekog pojedinca. Hvala svim dečkima, to je njihova zasluga. Dobro se osjećam, igram u kontinuitetu. I zadnje vrijeme me i ozljede zaobilaze. Igram u poljskom Kielceu i ovdje sam se osjećao kao kod kuće.

Kako će nazad među suigrače koje smo tukli sa 14 razlike?

– Oni su drukčiji od nas... ponosni su na svoje igrače. Dapače, svi navijači iz Kielcea čestitali su mi nakon utakmice s Poljskom i zaželjeli mi da osvojim zlato. U klubu cijene svoje suigrače i stvarno su ponosni na sve nas. Bit će lijepo opet igrati s njima.

Prvenstvo je bilo turbulentno. Ishoda je bilo svakakvih, od očekivanih, neočekivanih do “hrvatskog čuda u Krakovu”, kako su našu pobjedu nad Poljacima prozvali i njihovi mediji. Dečke smo ispratili s mišlju: “Mlada su momčad” i “Ne očekujemo puno”, a onda smo ih opet uzeli na nišan nakon poraza od Francuza. Kovali u zvijezde nakon povijesnog rezultata nad Poljacima, usudili smo se biti razočarani nakon Španjolske i onda skupa s njima slavili brončanu medalju. Ringišpil emocija.

Ostali smo mirni

– Turnir je bio psihički težak, ali ostali smo jaki do posljednjeg trenutka. Pokazali smo zajedništvo od početka turnira, i kad smo gubili i kad smo pobjeđivali, ostali smo mirni, igrali smo svoju igru. To je naša kvaliteta. Možda smo bili bez pritiska upravo zato što nitko nije očekivao medalju. Svaki rezultat bio bi uspjeh i sa svime bismo bili zadovoljni. Pa je tako ova medalja ispala kao jako velika stvar – kazao je miroljubivo.

Cijelu priču pročitajte u Maxu!

>> Mariću sreća ljudi važnija od medalje, Štrlek osvojio srca djevojaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije