Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUSNI VRATAR

Losert s 38 godina u Montpellieru: Ne razmišljam o kraju karijere

Venio Losert
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
17.04.2014.
u 08:00

- Predsjednik kluba ponudio mi je da ostanem u klubu na nekoj drugoj funkciji, ali sam mu rekao da još želim braniti. Znao sam da će se otvoriti neka mogućnost. I dogodio se poziv iz Montpelliera - rekao je Losert.

Venio Losert sljedeće sezone branit će boje rukometaša Montpelliera. Nakon što je Kielce, klub u kojem trenutačno brani, za sljedeću sezonu angažirao Marina Šegu, bilo mu je jasno da se u Poljskoj neće zadržati.

- Predsjednik kluba ponudio mi je da ostanem u klubu na nekoj drugoj funkciji, ali sam mu rekao da još želim braniti. Znao sam da će se otvoriti neka mogućnost. I dogodio se poziv iz Montpelliera. Dolazim u dobro organiziran klub, financijski stabilan, igrat ćemo u Europi - rekao je Losert.

U slovenskom društvu

Dobro, financijski nisu tako moćni kao u vrijeme kada je tamo igrao Karabatić.

- Smanjili su budžet, ali mene je ponuda sasvim zadovoljila – istaknuo je Loci.

U Kielcu je igrao s četiri Hrvata (Musa, Čupić, Štrlek, Buntić), a u Montpellieru će igrati s pet Slovenca (Gajić, Mačkovšek, Kavtičnik, Graber i Dolenec).

- Eto, imat ću se s kim družiti, razgovarati i pričati - kaže Losert.

U Francuskoj je već bio 2010. godine.

- U to vrijeme mi je vrijeme istekao ugovor u Barceloni i bio sam bez kluba. Creteil se borio za ostanak, ozlijedio im se prvi vratar pa su me zvali da im pomognem na pet mjeseci. Ostali smo u ligi, ponudili su mi novi ugovor, ali sam se radije odlučio za Ademar koji je u tom trenutku bio klub s puno većim ambicijama – istaknuo je.

Ove sezone Kielce nije uspjelo ponoviti lanjski uspjeh i otići na završni turnir Lige prvaka u Köln.

– Ispali smo samo za jedan pogodak. Odlučile su nijanse. Razočaranje je bilo veliko, ali nije kraj svijeta. Koliko smo bili u šoku, pokazalo je finale poljskog kupa kada smo pobijedili u finalu Wislu pogotkom u posljednjoj sekundi. Sad barem znamo da nas u finalu doigravanja čeka jako težak posao. Wisla je postala ozbiljan klub - rekao je Losert.

Je li se se čuo s izbornikom Golužom?

–  Da, u kontaktu smo. Čuli smo se za turnir u Švicarskoj i dogovorili se da idu mlađi vratari.

Hoće li s reprezentacijom u Južnu Koreju početkom lipnja?

Za reprezentaciju spreman

– Nismo o tome razgovarali. Ma, moj stav o reprezentaciji se zna. Ako me treba, dolazim odmah. Ako ne, nikome ništa – istaknuo je Losert.

Vratari su ovo ljeto na cijeni, velike transfere napravili su Šterbik, Sierra, Omeyer...

– Inače nije nikad tako velika potražnja. Dogodilo se ovo ljeto da je tako.

Imate 38 godina, koliko još među vratnicama?

– Dok se budem dobro osjećao, ne mičem se. Znam da će jednog dana doći vrijeme kad ću se skrasiti, ali ne vidim to kao bližu budućnost – zaključio je Losert.

>> Losert dolazi u Montpellier kao zamjena za Omeyera koji ide u PSG!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije