Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Stiže spektakl! 'Već guštam jer će Arena biti ispunjena do posljednjeg mjesta'

Nikola Karabatić
Foto: dpa/DPA/PIXSELL
25.03.2015.
u 08:21

Karabatić, Šarić, Lazarov i Rutenka predvode zvijezde Barcelone u Areni

Rukometaši PPD Zagreba igrat će u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Barcelone, kluba koji je najozbiljniji kandidat za osvajanje trofeja ove sezone. Teže nije moglo, ali je zato zagarantiran spektakl u Areni. Jer, Barcelona je puna rukometnih zvijezda. Idemo redom – Nikola Karabatić, službeno proglašen za najboljeg igrača prošle sezone, vratar Danijel Šarić, najzaslužniji za srebro Katara na Svjetskom prvenstvu, Kiril Lazarov, najbolji makedonski rukometaš i jedan od najboljih strijelaca Lige prvaka svih vremena, Bjelorus Šiarej Rutenka, čovjek s najviše osvojenih Liga prvaka, Cedric Sorhaindo, sjajni francuski kružni napadač. I uza sve njih španjolski reprezentativci R. Entrerrios, Gurbino, Morros, Perez, Sarmiento i Tomas.

– Neću pogriješiti ako kažem da smo dobili najtežeg suparnika. Oni će ove sezone napraviti sve da osvoje naslov koji im je prošle godine izmakao na završnom turniru u Kölnu. Ali, da bi ove sezone došli do Kölna, morat će proći pokraj nas. I ako već moramo ispasti u četvrtfinalu, onda da barem ispadnemo od budućeg prvaka Europe – istaknuo je Veselin Vujović koji je igrao za Barcelonu od 1988. do 1993. godine. S njima je osvojio i jedan Kup prvaka – 1991. godine.

Bez domaće pobjede

– Već guštam jer će Arena biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Kakvi će samo to dvoboji biti. Primjerice Stepančić – Karabatić ili Kovačević – Lazarov. Za većinu mojih igrača ove dvije utakmice bit će velika škola – rekao je Vujović.

Može li PPD Zagreb i do sedme domaće pobjede u Areni ove sezone?

– Mi ćemo se potruditi da pobijedimo, a onda ćemo vidjeti što će nam donijeti uzvrata utakmica – rekao je Vujović.

Zagrebaši nisu nikad u ovom elitnom natjecanju pobijedili Barcelonu na domaćem parketu. Od osam utakmica upisali su sedam poraza i samo su jednom "iščupali" neodlučeno (22:22). U gostima imaju sedam poraza i jednu neočekivanu pobjedu. Bilo je to 2012. godine kada su u skupini pobijedili sa 30:29. To je ujedno i posljednji domaći poraz španjolske momčadi. Ove sezone Barcelona, baš kao i PPD Zagreb, ima sve domaće pobjede. Najbolje je u Blaugrani prošla poljska Wisla koja je izgubila s pet razlike.

Utakmice Barcelone i PPD Zagreba bile su kultne utakmice krajem devedesetih. Ove dvije momčadi tri godine zaredom igrale su u finalu Kupa prvaka i sva je tri puta slavila Barcelona. Od posljednjeg finala 1999. godine do danas igrali su osam puta. Sve te utakmice odigrao je današnji kapetan zagrebaša Zlatko Horvat. Najbolje pamti 2012. kada je u Zagrebu postigao deset, a u Barceloni šest pogodaka.

Samo je Ciudad bio bolji

– Što reći o najtrofejnijem klubu u klupskom rukometu? Nemamo nikakav imperativ i idemo odigrati dvije dobre utakmice. Bilo bi super kada bismo na uzvrat otišli s bilo kakvom pobjedom. Za nas je Barcelona, odnosno podatak da igramo protiv jedne takve klasne momčadi, poklon za sve dobro što smo napravili ove sezone – rekao je Zlatko Horvat.

Bit će zanimljivo vidjeti na koliko će pogodaka svesti obrana PPD Zagreba moćnu Barcelonu koja ove sezone ima prosjek od 33 pogotka. Najmanje su zabili na gostovanju kod Koldinga – 27. Zagrebaši su nakon 12 utakmica primili 286 pogodaka. U pet godina, koliko se igra ovim sustavom, manje su primili samo rukometaši Ciudad Reala – 279.

>> PPD Zagreb protiv moćne Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije