Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFARKTNA ZAVRŠNICA

Zagreb imao sve u svojim rukama, ali na kraju je pobijedio Veszprem!

PPD Zagreb
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/18
03.10.2015.
u 21:44

Mađari su pobijedili 21:20, a vodili su samo triput (1:0, 11:10, 21:20)...

Rukometaši Zagreba umalo su napravili pravo čudo, ali do pobjede u trećem kolu Lige prvaka protiv Veszprema nisu stigli. Mađarski prvak slavio je 21:20, a vodio je samo triput na susretu.

Bilo je 1:0 za njih, potom 11:10 na početku drugog dijela i na kraju 21:20. Gubili su pritom u nekoliko navrata po tri razlike, a u 48. minuti bilo je i 18:15 za Zagreb. Dakle, samo su dva zabili do kraja, a najveći razlog tomu jesu greške u obrani i napadu. Ali i danski suci Hansen i Gjedink su promijenili kriterij na samom kraju te dodijelili četiri sedmerca u nekoliko minuta za goste, kao i četiri isključenja za Zagreb od ukupno njih devet.

Naravno, ne treba se na suce izvlačiti, posebno jer su u 12. minuti možda i prestrogo dodijelili direktni crveni karton najboljem strijelcu Veszprema i Lige prvaka zadnje dvije godine - Srbinu Momiru Iliću. Potom se ozlijedio i Zeitz te je na klupi Mađara Sabate imao mnogo problema. Veselin Vujović je pak na klupi Zagreba veselo trljao ruke i razmišljao o novoj velikoj pobjedi.

Možda su to radili i njegovi rukometaši jer pet prilika za bijeg na četiri razlike nisu iskoristili, a kad se sve lomilo čak je i Horvatu obranio Mikler sedmerac. Nažalost, naši vratari nisu obranili Marguču niti jedan, Slovenac je bio nepogrešiv i završio susret s osam na kontu. Ali junak je ipak mađarski vratar, samo u jednoj akciji tri minute prije kraja utakmice obranio je četiri udarca, a dodao je tome i dvije kontre te dvije čiste prilike s krila.

Obranio je i Ivić dvije kontre, nekoliko udaraca s krila i 15 puta ukupno zaustavljao mađarske pokušaje. Samo, što to može pomoći kad je Stepančić ponovno pokazao da kad zagusti ruka se trese, a Obranovića i Pavlovića su gosti odlično zatvorili. Sabate je "nanjušio" da drugi ne mogu završavati utakmicu i koncentrirao se na dva igrača, ostali su poklanjali sve sami. Kao Raković, Kovačević, Mihić...

Sigurno će biti teško prihvatiti ovaj poraz 'plinarima' kad znaju da su komotno mogli pobijediti pet razlike. Nema veze, ovo je vrijedno iskustvo i sljedeći put sigurno će na temelju njega napraviti bolje stvari.

>> Ovdje možete vidjeti tijek susreta uživo

>> Veselin Vujović: Ne pucam iz prazne puške!

Komentara 8

IN
Inspector
21:07 03.10.2015.

nemozes pobijedit i veszprem i skandinavske p****

UV
UvijekDesno
21:48 03.10.2015.

18 minuta iskljucenja,tesko.

MI
MikiPrdekana
21:28 03.10.2015.

Svaka casz deckima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije