Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAC OTVORENO

Lacković: Goluža neka priča što hoće, ja nisam bio ozlijeđen

Igor Vori i Blaženko Lacković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
06.02.2014.
u 22:35

– Ozljeda? Kakva ozljeda? Ne razumijem. Pa igrao sam, zar ne? Uostalom, odmah po dolasku s priprema u Umagu trenirao sam u klubu bez problema. Dakle, ozljeda nije ni postojala. Jesam li ikada rekao da sam ozlijeđen? – pita se Lacković.

Blaženko Lacković prvi je put odigrao službenu utakmicu otkako ga je izbornik Slavko Goluža “otjerao” s priprema za Europsko prvenstvo u Danskoj. Lac je u Velenju, u utakmici Lige prvaka gdje je njegov Hamburg pobijedio sa 36:29, odigrao drugo poluvrijeme. I pokazao da nikako nije za otpis. Postigao je dva pogotka, tri puta asistirao i odigrao više nego dobro u obrani.

Briga me za priče

Ozljeda? Kakva ozljeda? Ne razumijem...

Blaženko Lacković

otpisani hrvatski rukometaš

– Dobro je. Pobijedili smo. Nakon duljeg vremena ponovno smo kompletni. Nismo se nešto posebno taktički pripremali za ovu utakmicu jer nije bilo vremena s obzirom na to da su “danci” došli prije samo nekoliko dana. Na treninzima smo uglavnom igrali rukomet. Bitno je da smo počeli uigravati obranu 6-0 – počeo je priču Lacković.

No, nas je više zanimalo kako njegova ozljeda zbog koje je propustio Europsko prvenstvo.

Ozljeda? Kakva ozljeda? Ne razumijem. Pa igrao sam, zar ne? Uostalom, odmah po dolasku s priprema u Umagu trenirao sam u klubu bez problema. Dakle, ozljeda nije ni postojala. Jesam li ikada rekao da sam ozlijeđen? – pita se Lacković.

Izbornik Goluža rekao je da ste ozlijeđeni...

– Dobro, rekao je, ali ozljede nema. Kako bih inače u Hamburgu normalno trenirao drugi dan po dolasku – istaknuo je.

Izbornik je rekao da vas nije imao vremena čekati, da je morao uigravati momčad, rekao je da ga ne zanima samo igra u obrani jer ste, navodno, u Hamburgu igrali samo u obrani.

– Iskreno, nemam komentar na ovo. Igram rukomet i briga me tko što priča – rekao je Lacković.

Jeste li gledali utakmice naše reprezentacije na Europskom prvenstvu?

– Gledao sam. Koliko sam stigao od treninga. Bio sam s većinom dečki u kontaktu i to je to – naglasio je.

S obzirom na to da je Hamburg blizu Danske, jeste li razmišljali da možda dođete kao navijač?

Nisam o tome razmišljao. Znam samo da trenutačno uživam u rukometu. Treniram, dajem na treninzima i utakmicama sve od sebe. Imam u klubu neke nove uloge i to mi se jako sviđa. Idem korak naprijed. Imam 33 godine, ali još uvijek pokušavam neke nove stvari uvesti u svoju igru – rekao je Blaženko.

Foto: Tino Jurić/Pixsell
Foto: Tino Jurić/Pixsell

Osvojili smo četvrto mjesto, vaš komentar?

– Ušli smo u polufinale i mislim da je to velika stvar. Znam da smo ostali bez medalje, ali ponavljam, ulazak u polufinale velik je rezultat. Uostalom, nije na meni da sad komentiram jesu li neke stvari mogle biti bolje ili lošije – rekao je.

Jeste li završili s igranjem u reprezentaciji?

Vrijeme je da odem iz HSV-a

– Dobro se zna koliko već dugo igram rukomet, tko sam i što sam. Uvijek sam bio otvoren i iskren. Pokušavam biti čovjek. Prije nego što sam rukometaš, pokušavam biti čovjek. I zato je bitno, kada se na kraju karijere podvuče crta, da mi ne može nitko reći da nisam bio čovjek. I zato priča o reprezentaciji, ono što je bilo i ono što će biti, neka ostane između moja četiri zida. Sada se želim samo koncentrirati na ostatak polusezone, želim što bolje odigrati do kraja ove sezone – naglasio je.

Ugovor s Hamburgom istječe ovo ljeto.

– Puno nas je. Hamburg je velik klub u kojem sam proveo šest godina. S Hamburgom sam sve osvojio i zbog toga mi je drago. Ono što slijedi razgovori su s upravom kluba jer želim imati jasnu situaciju već sredinom veljače. Moram i ja sam odlučiti što je najbolje za mene. Gledam prema tome gdje ću imati puno veću ulogu nego što je imam sada – rekao je Lacković.

Zanimanje drugih klubova postoji?

– Naravno. Imam nekoliko opcija. Ima dobrih klubova koji me žele – rekao je.

Ostajete u Njemačkoj ili?

– U Njemačkoj sam već deset godina. Možda je vrijeme da probam nešto drugo – rekao je Lacković.

Nikad me nisu zadovoljavale sporedne uloge, mislim da još mogu biti glavni glumac

Stekli smo dojam da je otkazivanje u reprezentaciji djelovalo izuzetno motivirajuće na Blaženka Lackovića koji u rukometu želi provesti još dvije, tri godine igrajući na visokom nivou.

– Mene ne zanimaju neke poluuloge u momčadi, to me ne zadovoljava. Po meni je najbitnije koju ulogu u ekipi imaš. Pa nitko ne voli sporedne uloge – rekao je Lacković.

Sjedenje na klupi HSV-a cijelo poluvrijeme nije mu baš “leglo”.

– Naravno da nije. Ne zadovoljavam se igranjem samo jedno poluvrijeme jer mislim da mogu pružiti puno više. Znam da je konkurencija u klubu velika i da će se riješiti na kraju sezone puno igrača – zaključio je Lacković.

>> Igor Vori: Ruku na srce, Lac ima puno problema

Komentara 24

SM
siki_miki
11:17 07.02.2014.

Trebao je u pricuvi imati Laca i Balica. Pa pogledajte francuze, veterani su jos tu makar ulazili s klupe. A Dinart je postao pomocni trener. Goluza ce rastjerati sve oko sebe pa cemo ceznuti i za trecim mjestima.

Avatar Hazl113
Hazl113
09:20 07.02.2014.

Ne samo da je falio Lac, nego i Balić. Goluža nije nikakva trener i sramota je što pokraj odličnih "pravih" trenera koje imamo, on vodi reprezentaciju, a ona se ne vodi sa rukom na srcu, već znanjem.

Avatar bradaZG
bradaZG
08:32 07.02.2014.

Ukoliko je ovo istina, a zaista nemam razloga ne vjerovati Lacu, onda je ovo sramotno! Goluža bi trebao dati ostvaku i time zadržati bar malo dostojanstva. Lac, ne daj se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije