Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODAN PORAZ

Mirko Alilović jedini položio ispit, a svi ostali idu na popravni

Mirko Alilović
Goran Stanzl/PIXSELL
30.04.2015.
u 08:25

Zanimljivo je bilo čuti izbornika u jednom time-outu. Sam je pitao igrače koju akciju žele igrati. Bilo je to kod 22:22. I ponovno je bio dogovor odigrati na Luku Stepančića. I tada je promašio.

Željko Babić, novi izbornik muške rukometne reprezentacije Hrvatske počeo je mandat na klupi porazom kod Norveške (26:27), u trećem kolu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u siječnju 2016. igrati u Poljskoj.

Poraz od pogotka nije ništa strašno i još uvijek mogu do prvog mjesta u skupini ako u Varaždinu, u nedjelju 3. svibnja, pobijedimo s dva pogotka više. No, zabrinjava igra Hrvatske. Izgledalo je gore nego na Svjetskom prvenstvu u Dohi. U redu, Babić je imao svega tri treninga uoči utakmice, pokušao je uvesti novi sustav igre u obrani i napadu, ali su se njegovi igrači, a bilo je i nekih novih, u tako kratkom vremenu pogubili.

Pripremao je Babić taktiku u obrani kao da će igrati Myrhol, no on zbog ozlijede nije bio u sastavu. Pripremao je kako zatvoriti crtu, a na crti Norvežani uopće nisu igrali. Pogotke su postizali uglavnom s vanjskih pozicija. I da nije bilo Mirka Alilovića prošli bi kao bosi po trnju. Mirko je jedini uspješno položio ispit u Stavangeru dok će svi ostali morati na popravni u Varaždin.

– Prvo poluvrijeme nas je stajalo poraza. U drugom smo promašivali zicere. Odbijale su im se lopte u ruke... Sve je izgledalo mekano i čudno na početku – istaknuo je Mirko. Hrvatska je uvijek bila prepoznatljiva po dobroj obrani i brzim kontrama, a u Norveškoj su imali tek jednu kontru! I usprkos svemu imali smo priliku osvojiti bod. Imali su posljednji napad. Željko Babić pozvao je time-out i dogovor je bio da se izradi akcija za šut Luki Stepančiću. Tako je i bilo, ali Luka nije pogodio mrežu. Izgleda da još nije spreman biti igrač odluke, kao nekad Iztok Puc kada je igrao za Zagreb, ali i hrvatsku reprezentaciju. Opet, ruku na srce, nije Luka ni dobio idealnu loptu. Zanimljivo je bilo čuti izbornika u jednom time-outu. Sam je pitao igrače koju akciju žele igrati. Bilo je to kod 22:22. I ponovno je bio dogovor odigrati na Luku Stepančića. I tada je promašio.

– U prvom poluvremenu smo imali dubinu, ali nismo imali kontakt i nije bilo učinka. Dopustili smo brzu realizaciju Norvežanima. Drugi dio je bio bolji, ali dobili smo dva pogotka s igračem više, a to se nije smjelo dogoditi. Možemo više i bolje, u obrani posebno, a za tri dana koliko toliko i u napadu – zaključio je Babić.

>> Babić i Metličić krenuli porazom: Hrvatski rukometaši izgubili u Norveškoj

Komentara 2

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
10:55 30.04.2015.

niš se nije promjenilo s promjenom izbornika i dalje igrači vode glavnu riječ, Goluža je bil preglup za izbornika, a Babić nema autoritet dok Metličić samo statira. Vratite nam Linu Červara trenara kojeg igrači moraju slušat inače lete van iz igre !!!!

SS
sokac sa drave
17:10 30.04.2015.

Sta mi nemamo trnera Hrvata ,zar opet Bosanac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije