Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenija

Krim velikan, reprezentacija loša

Ženski rokomet med Slovenijo in Hrvaško za kvalifikacije za EP, Celje 1. Junija 2016 [rokomet,Slovenija,Hrvaška,kvalifikacije,Celje]
Foto: Pixsell
06.12.2016.
u 14:41

Slovenije na europskim prvenstvima nije bilo od 2010. godine kada su u Danskoj bile posljednje

U Švedskoj je počelo Europsko prvenstvo za rukometašice. Domaćin je krenuo uvjerljivom pobjedom nad Španjolkama (25:19) pred 8000 gledatelja u Hover areni u Stockholmu. Utakmicu su sudili naši suci Jurinović i Mrvica. U drugoj utakmici ove skupine Srbija je u pravoj golijadi svladala Sloveniju sa 36:34. Rezultat je možda malo iznenađujući za one koji ne prate ženski rukomet. Jer, Srbija nije tako jaka kao primjerice 2013. kada su bile druge na Svjetskom prvenstvu. Nema više Lekić, Damnjanović, Tomašević, Živković i Cvijić.

Đurić: Imale smo više želje

– Kada smo pomislile da smo se odlijepile na tri, četiri pogotka viška, začas je bilo neodlučeno. I da su Slovenke pobijedile s dva pogotka razlike, ne bi bilo nepravedno. Međutim, u odlučujućim trenucima imale smo više koncentracije, ali i želje. To je na kraju presudilo - rekla je Dragica Đurić, izbornica Srbije.

Zanimljivo je da je ovo prva pobjeda Srbije na Europskim prvenstvima nakon 17 godina. Jasno, računajući samo na Europska prvenstva izvan Srbije.

– Drugi krug s ovom je pobjedom sada puno bliže. Ipak, još se mora puno igrati. Još su dvije utakmice, a Slovenke mogu, primjerice, iznenaditi Španjolke. A upravo danas igramo protiv furije. Ako nam se pruži prilika, pokušat ćemo ih iznenaditi – rekla je Đurić.

Slovenije na europskim prvenstvima nije bilo od 2010. godine kada su u Danskoj bile posljednje. Prije šest godina, ali i jučer, igrale su za Sloveniju Stefanija Stefanišin, Neli Irman, Nina Jeriček, Tamara Mavšar i Ana Gros. Upravo su posljednja dvije postigle ukupno 17 od 34 slovenska pogotka. Slovenke su se uzdale u odlično formu Miše Marinček, vratarke koja je najzaslužnija za prolaz Krima u drugi krug Lige prvakinja. Primjerice, Miša je protiv Larvika imala 20, a protiv Savehofa 17 obrana. Protiv Srbije tek šest obrana.

Miša ljubi košarkaša

– Još uvijek imamo priliku izboriti drugi krug. Trebat će nam pobjeda protiv Španjolski. Nisu Španjolske tako jake kao proteklih godina – rekla je Miša, koja se nedavno preselila u kuću koju je kupila sa zaručnikom Robijem Ribežlom, koji je pomoćni trener u košarkaškom klubu Tajfun.

– Cijela moja obitelj bavila se sportom. Djed i otac bili su nogometaši, a brat igra rukomet – istaknula je Miša, kojoj je želja da do kraja karijere brani u jednom vrhunskom europskom klubu. Premda i Krim spada u europske velikane ženskog rukometa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije