Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNI EP

Koren sa 10 pogodaka odvela Norvešku do šestog zlata

norveška
Foto: Youtube Screenshot
21.12.2014.
u 21:45

Sjajna je bila i Nora Mork sa sedam pogodaka, a jedna od junakinja bila je i vratarka Solberg sa 15 obrana.

Rukometašice Norveške osvojile su šesti naslov europskih prvakinja. U reprizi finala iz 2008. godine Norveška je je pobijedila Španjolsku sa 28:25 (10:12).

Nakon početnih 3:2 za Norvešku, rukometašice Španjolske napravile su seriju od 5:0 i povele sa 7:3. No, Norvežanke su do kraja poluvremena uspjele smanjiti, a u nastavku utakmice i preokrenuti rezultat.

U sastavu novih europskih prvakinja briljirala je Linn Koren koja je postigla deset pogodaka, bez ijednog promašaja.

Sjajna je bila i Nora Mork sa sedam pogodaka, a jedna od junakinja bila je i vratarka Solberg sa 15 obrana. Kod Španjolki se istaknula Pena sa 10 pogodaka.

Za MVP prvenstva izabrana je Šveđanka Isabelle Gullden, a u postavi EP-a su: Solberg (Norveška, vratarka), Fisker (Danska, lijevo krilo); Neagu (Rumunjska, lijeva vanjska), Kristiansen (Danska, srednja vanjska), Loke (Norveška, kružna), Mork (Norveška, desna vanjska), Martin (Španjolska, desno krilo). Najbolja obrambena igračica je Šveđanka Jacobsen.

>>Švedskoj bronca, Crna Gora ostala bez medalje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije