Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Kontrec iz kontre pogodio vratnicu, ‘plinari’ ipak ostali u igri za uzvrat

25.03.2017., Arena Zagreb, Zagreb - EHF Liga prvaka, osmina finala, PPD Zagreb - Telekom Veszprem. Dragan Gajic, Domagoj Pavlovic.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/8
26.03.2017.
u 08:08

Rukometaši PPD Zagreba izgubili su u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka od mađarskog Veszprema sa 22:23. A moglo je lako završiti barem neodlučeno da je Tin Kontrec u posljednjim sekundama iz kontre pogodio mrežu, a ne vratnicu.

- Naravno da još ništa nije gotovo. Zadovoljan sam pobjedom, ali nisam zadovoljan s razlikom. Bez problema smo mogli cijeli posao završiti već u prvoj utakmici Imali smo četiri, pet pogodaka prednosti i onda smo katastrofalno odigrali završnicu utakmice. U napadu smo doslovce poklanjali lopte domaćinu koji je to znao dobro iskoristiti - rekao je Xavi Sabate, trener Veszprema.
Dobro zna mađarski trener da je lani PPD Zagreb u osmini finala Lige prvaka kod kuće izgubio od RN Löwena s pogotkom razlike da bi u uzvratu pobijedio s dva i tako prošao u četvrtfinale.


- Jako smo loše počeli utakmicu. Pogreškom i promašenim zicerom. Cijelo vrijeme smo ih morali “loviti”. I svaki put kad bi se približili napravili bi neku novu pogrešku. Kod 14:14 je tako Igor Vori promašio čisti zicer nakon kojeg su gosti otišli na plus četiri - istaknuo je Silvio Ivandija, trener domaćih.

Mogli su “plinari” na odmor otići i s minus jedan. Naime, domaćin je dobio sedmerac. I baš kao protiv Norveške u polufinalu Svjetskog prvenstva, loptu je u ruke uzeo Zlatko Horvat. I ponovio se Pariz. Mirko Alilović bez problema mu je obranio sedmerac.


- Imamo još rezervi za uzvrat u Veszpremu. Moramo poboljšati realizaciju u napadu. Obrana je odigrala više nego dobro jer su Mađari postigli tek 23 pogotka. Ono što nije bilo dobro jest činjenica da su u prvom poluvremenu postigli previše laganih pogodaka. Kada su igrali napad šest na šest nisu bili tako uspješni. Mislim da će im u uzvratu naša obrana 5-1 s isturenim Vorijem napraviti dosta problema - istaknuo je trener domaćih.


Sudački par iz Francuske nije poklonio domaćinu niti jednu, jedinu loptu.

- Iskreno, sudački kriterij nije mi bio jasan - naglasio je Ivandija.


Dobra vijest za Ivandiju je povratak u formu Lovre Jotića. Nije igrao puno, no ono što je odigrao bilo je dobro. A u Veszpremu će Ivandija trebati još više raspoloženog Jotića, ali i Mandalinića koji je igrao tek na trenutke dobro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije