Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Stepančić za Max!

Kim Andersson bio mi je veliki uzor, a zakačio sam se s njim

Stepančić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
26.03.2015.
u 10:15

- Moje lopte lete brže od sto kilometara na sat, Mandalinićeve još brže od mojih - kaže Stepančić za Max!

Luka Stepančić, desni vanjski rukometaša PPD Zagreba, nije imao previše respekta prema vrataru Koldinga Kasperu Hvidtu u osmini finala Lige prvaka. Razgovor s nadarenim rukometašem donosi sportski tjednik Max!

Arena je čudo

– Nisam se uopće zamarao tko je na suparničkim vratima. Kada mi je u Zagrebu ušao prvi šut, sve dalje išlo je puno lakše. Počeo sam šetati Hvidta po vratima i nije bio blizu da obrani moj šut. Ali da mi je i obranio prvi šut i dalje bih forsirao – rekao je Luka.

Je li ikada mjerio brzinu svog šuta?

– Nisam, ali bilo bi zanimljivo vidjeti koliko kilometara na sat bi išla moja lopta. Vjerujem da bi išla preko sto na sat. Ali, brže bi išla Mandalinićeva, negdje oko 130, 140 kilometara na sat – rekao je.

A je li mjerio odraz?

– Nisam ni to. Neki kažu da se odrazim pola metra. Nije baš tako, onda bih šutirao loptu s visine od četiri metra. Pa tko bi to mogao onda braniti? – pita se Luka.

Zanimljivo je da u Koldingu igraju dva Lukina velika uzora, Kim Andersson i Olafur Stefansson.

– Istina. Kim mi je bio zakon. I to onaj Kim iz svojih najboljih dana kada je igrao za Kiel. Ne tajim da sam pokušao kopirati neke njegove šuteve i dodavanja. Oduševljavao me povratnim loptama za krila – rekao je Luka.

Vjerojatno Kim niti ne zna da vam je uzor?

– Ha, ha, ne zna. Na utakmici u Zagrebu sam se u jednom trenutku zakačio s njim. Bilo mi je čudno. Donedavno sam ga gledao na televiziji, a sad igram protiv njega. Dobar osjećaj, nema što – rekao je Luka.

U zagrebačkoj Areni je svaku sljedeću utakmicu sve više i više ljudi. Rekord je bio protiv Koldinga – 14.500 gledatelja. Što će biti tek u četvrtfinalu s Barcelonom?

– Arena je čudo. Od početka ove sezone nijednom nije bilo ispod 10.000 gledatelja. To je nešto predivno. Baš mi je Blaženko Lacković, koji je bio utakmici s Koldingom, rekao da nešto ovako nije očekivao. Čak smo imali i koreografiju na tribinama, pa udaraljke. Kada sam poslije gledao snimku, tek sam onda doživio pravu atmosferu jer dolje na parketu misli su usmjerene samo na utakmicu i ništa ne čujem, ni ne vidim. Jako mi je drago da smo u Zagreb vratili malo rukometne euforije – rekao je Luka.

U uzvratnoj utakmici, u Brondbyju nije bila paklena atmosfera?

Dobro poznajem Babića

– Danci uglavnom navijaju pljeskanjem. Nije to kao u Veszprému kada navijači stvaraju buku svih 60 minuta i od te buke ne čuješ svog organizatora igre koja se akcija igra. Slično je i u Skoplju, ali i Szegedu – naglasio je ljevoruki Stepančić.

Reprezentacija?

– Dobro poznajem novog izbornika Babića. Puno sam radio s njim dok je bio u Zagrebu. Nadam se da ću svojim igrama zaslužiti poziv. Igrao sam na Europskom i Svjetskom prvenstvu, red je i na Olimpijskim igrama – istaknuo je Luka koji ima još godinu dana ugovor s PPD Zagrebom.

Želja mi je jednog dana zaigrati u njemačkoj ligi – kaže Stepančić.

>>Stiže spektakl! 'Već guštam jer će Arena biti ispunjena do posljednjeg mjesta'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije