Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez podcjenjivanja

Kauboji, oprez: Obrvanovi Makedonci su vrlo opasni!

09.01.2015., Umag - Pripremna utakmica za SP u Kataru, Hrvatska - Srbija.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
11.01.2015.
u 12:00

Obrvanova momčad predvođena Kirom Lazarovom s uvjerljivih je 32:20 u Nantesu pobijedila Alžir.

Svjetsko rukometno prvenstvo sve je bliže pa reprezentacije odigravaju posljednje pripremne utakmice. Hrvatska je bez viroznog Damira Bičanića lako svladala Srbiju u Umagu (35:28), no igrali su i neki naši suparnici iz skupine.

Morten Olsen slomio nos

Tako je Makedonija, koji vodi naš trener Ivica Obrvan, svladala Alžir na turniru u Nantesu sa 32:20 (14:10). Sve je bilo na vrlo visokom nivou u makedonskom sastavu – čvrsta obrana, raspoloženi vratari, ubojiti kontranapadi. Najefikasniji kod Makedonaca bili su Manaskov sa sedam i Lazarov sa šest pogodaka. U igru nisu ulazili Nikola Mitrevski i Vančo Dimovski. U drugoj utakmici na turniru Francuska je još lakše svladala Argentinu (33:19).

Na turniru u Odenseu, Danska, jedan od favorita SP-a, uvjerljivo je nadigrala Sloveniju (36:26). Pred 6000 gledatelja najefikasniji kod Danaca bili su Eggert sa sedam i Damgaard sa pet pogodaka, a kod Slovenaca Natek i Dolenec sa po pet pogodaka. U drugoj utakmici turnira Švedska je svladala Island sa 30:26. Gudmundur Gudmundsson, novi izbornik Danske, nije prošao bez peha uoči Svjetskog prvenstva. Danski reprezentativac, Morten Olsen, slomio je nos i neće ići u Katar. Nesreća se dogodila tijekom treninga Danaca, a Olsen je morao odmah na operaciju, pa će izvan terena biti oko šest tjedana.

Svjetsko prvenstvo neće vidjeti ni Šveđanin Johan Jakobsson, igrač Flensburga. Desni vanjski švedske reprezentacije nije se uspio oporaviti od ozljede prepona koju vuče od prosinca prošle godine. Jakobsson je zbog ozljede propustio završnicu prvog dijela sezone u Bundesligi, a nakon što se ozlijedio i Holger Glandorf, Vranješ, trener Flensburga, ostao je bez oba desna vanjska. Umjesto Jakobssona pozvan je Magnus Persson, igrač njemačkog Gummersbacha.

Ostali rezultati: Njemačka – Češka 32:24, Grčka – Slovačka 21:24, Poljska - Norveška 25:30, Španjolska – Mađarska 27:25.

Pobjeda naših juniora

Počele su i juniorske kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će ovog ljeta igrati u Brazila. Naši rukometaši igraju na turniru u Rumunjskoj i u prvoj utakmici pobijedili su Sloveniju sa 25:22. Najefikasniji su bili Mihić, Mrakovčić i Mamić koji su postigli po pet pogodaka.

>> Goluža o zvižducima srbijanskoj himni: To nam nije trebalo

Komentara 3

RE
real
18:29 11.01.2015.

Ova tekma nije uopoće merilo, ne samo jer su to pripremne tekme, nego i zbog situacije u Francuskoj. Alžir nije tako slab, nego je slab ako se igra revijalno, bez grubosti. Usput u 2 poluvrijemenu nisu igrali Lazarov i Mojsovski.ski. Inače u finalnoj tekmi protiv Francuske, Makedonija je samo jednom povjela, s 2:1, a onda su domaćini počeli snažno i odlijepili se vrlo brzo,a posebno je bio siguran Omeyer . A puno važnije pitanje je kakva će biti završnica i redoslijed u grupi gdje igra Katar, a koja se grupa križa s B grupom, jer nije dobro igrati u četvrtfinalu proitiv domaćeg Katra, ne zbog rezultata, već u toj tekmi može biti i nekažnjenih grubosti i mogućih ozlijeda....

DA
damyr26
14:20 11.01.2015.

Malo o proglašenju Goluže za najboljeg trenera u hrvata, takva sprdnja nije davno viđena. Iza njega su ostali Lino i Irfan, on im nije dorastao da ni u kom pogledu, nije im dorastao da vodi statistiku na klupi. To je plodd djelovanja Gobca za kojeg je Mamić mala beba. Baš me zanima kako mu glasi trenerski životopis, možda ovako trener jedne ekipe šest mjeseci, po onda izbornik, da nije žalosno bilo bi smješno. Iz reprezentacije su istjerani svi oni koji su Gopcu po volji. Sulića nema, ali ima Muse, pozivaju se razni igrači koje treba prodat (M. Marić) . Reprezentacija je Gopčeva prčija u kojoj igraju igrači Zagreba koji je drugorazredna europska ekipa ( osim par iznimki) u čemu je i problem. Nije bilo problema kada je kostur bio iz Zagreba u ono vrijeme kad su imali 5-6 vrhunskih ograča. Polako ali sigurno i repka postaje drugorazredna ekipa , ne možeš ostvarit vrhunski rezultat s prosječnim igračima tipa Kopljar, Bičanić, J, Valčić, pa mi nemamo vanjskog igrča osim Duvnjaka mkoji može zabit više od tri gola. A kad Duvnjak stane onda raspad sistema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije