Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTFINALE LP-A

Kako zaustaviti Barcelonu? Zagreb mora Karabatiću staviti 'flaster'

09.04.2015.,  Arena Zagreb, Zagreb - Velux EHF Liga prvaka, cetvrtina finala, PPD Zagreb - FC Barcelona. Josip Valcic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
18.04.2015.
u 16:07

Zovko i Obrvan: 
Oni su uspjeli pobijediti Barcelonu na njezinom terenu.

Rukometaši PPD Zagreba pokušat će danas (18.30 sati) u Barceloni u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka napraviti nešto što do sada nikome nije uspjelo. Izbaciti Barcelonu nakon što je španjolska momčad pobijedila u prvoj utakmici. Barca nikad nije ispala kada je dobila prvi dvoboj u gostima. Bila je jednom blizu ispadanja, 1997. godine. Prošlog četvrtka, u Zagrebu, Barcelona je pobijedila 25:13.

Ah, opet ti Nijemci

– Bio sam u to vrijeme trener Pivovarne Laško. U Celju smo u prvoj utakmici polufinala izgubili s pet razlike, 24:29. Nakon prvog poluvremena gubili smo s dva razlike, ali je Barcelona imala obilatu pomoć sudaca. No preokrenuli smo rezultat, dobili drugo poluvrijeme sa šest razlike, ali nam je za prolaz nedostajao jedan pogodak – rekao je Zdravko Zovko koji je sa Zagrebom bio dvaput pobjednik Kupa prvaka.

A kad smo već kod sudaca, fućkaju Nijemci Geipel i Helbig koji su sudili polufinale EP-a 2014. u Herningu kada nas je Danska, uz njihovu obilatu pomoć, pobijedila sa 29:27.

– Bez obzira na izjave kako će sto posto koncentrirano dočekati zagrebaše, mislim da će igrači Barcelone ipak na kraju podcijeniti momčad našeg prvaka. I tu vidim priliku da ih PPD Zagreb iznenadi. Pogotovo ako budu držali rezultat u egalu 40 ili 50 minuta. Jer, Barcelona je sve svoje suparnike ove sezone nadigrala na svom terenu u početnih 10-15 minuta i, ako im ne krene, postanu nervozni – rekao je Zovko.

Kako pobijediti Barcelonu i to na njihovom parketu?

Vratari zagrebaša moraju biti na visokom nivou. Trebaju imati puno više obrana od vratara Barcelone. To je ključ – istaknuo je Zovko.

Napad?

Luka Stepančić trebao bi ponoviti igru iz Zagreba, ali bi trebao imati puno veću pomoć lijeve strane napada. To nije bilo dobro u prvoj utakmici jer je izostao učinak Obranovića, Čelice, Pavlovića i Mandalinića. Napad plinara mora što češće ići preko Morrosa koji je Barcelonin specijalist za obranu, a nije trenutačno u nekoj pretjerano dobroj formi. Na prvoj utakmici nije bilo ni puno lopti za kružne napadače i to bi se trebalo popraviti – zapazio je Zovko.

Vuja će mijenjati obrane

Zagreb u obrani?

– Morat će igrati još agresivnije nego u prvoj utakmici. U tom prvom susretu bili su zaustavljeni Lazarov i Entrerrios, ali ne i Karabatić. E sad, kako njega zaustaviti? Možda je jedan od načina klasični "flaster". Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, poznat je kao trener koji voli jako puno mijenjati obrane tijekom utakmice. Uvjeren sam da će tako biti i danas i dobro je što njegova momčad podjednako dobro reagira kada se igra 6-0, 5-1, 5+1 ili 3-2-1 – rekao je Zovko koji će u nedjelju biti gost Veszprema na uzvratnoj utakmici protiv PSG-a.

– Lijepo je da su me se sjetili. Ipak sam bio sedam godina tamo trener. Sa mnom su igrali svoje jedino finale Lige prvaka. Što se tiče utakmice, mislim da će bez problema proći – istaknuo je Zovko.

Ostali parovi?

– Moja je prognoza da će na završni turnir proći Kielce, Kiel i Veszprem.

>> 'Sad ću vidjeti jesu li moji dečki igrači ili turisti'

Komentara 1

AK
alen.koren2312
18:06 18.04.2015.

25:23 a na 25:13

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije