Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SE OPORAVLJA

'Kao u horor-filmovima, mogao je ostati bez noge, možda i života'

Josip Valčić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
20.05.2015.
u 12:45

'Josip je dobro, a preporuka je liječnika da prima što manje posjeta kako ne bi došlo do infekcije.'

Josip Valčić, hrvatski rukometni reprezentativac, dokapetan PPD Zagreba, proživio je pravu dramu u noći s nedjelje na ponedjeljak. Na putu iz Umaga u Zagreb odjednom mu je postalo loše. Pozlilo mu je, a na butnom mišiću oteklina od udarca bila je sve veća i veća.

– Nisam se s momčadi vraćao autobusom, a prvi me je put Damir Kajba, fizioterapeut kluba, nazvao pola sata prije ponoći da mora ići s Josipom na Kliniku za traumatologiju. Natekla mu je noga. Poslije je prevezen u Vinogradsku bolnicu gdje je operiran i gdje je do jučer bio na intenzivnoj njezi – istaknuo je Ante Ančić, direktor kluba.

Joso se dobro osjeća

Premda je u noći između ponedjeljka i utorka te sljedećeg jutra njegovo zdravstveno stanje bilo dosta ozbiljno, situacija se razvila povoljno. Njegovo zdravstveno stanje sada je bitno poboljšano.

– Josip je jučer prebačen s intenzivne njege na bolnički odjel. Bio sam kratko kod njega. Osjeća se dobro, leži, odmara se. Preporuka je da ima što manje posjeta kako ne bi došlo do nepotrebne infekcije. Ono što je sigurno, za njega je sezona završena, kako klupska tako i reprezentativna (Hrvatsku u lipnju očekuju kvalifikacije za EP protiv Nizozemske u gostima i Turske u Umagu, nap. a.). Kada će moći kući, još se ne zna – rekao je Ante Ančić.

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, sada izvan stroja ima već sedam igrača. Ozlijeđeni su Lovro Mihić, Marijo Vuglač, Ivan Stevanović, Domagoj Pavlović i Stipe Mandalinić. Josip Valčić je u bolnici, a Duško Čelica posuđen je u Katar.

– Nikada mi se nešto slično nije dogodilo u trenerskoj karijeri. Sve su to manje-više mehaničke ozljede. Ovo što se dogodilo Josipu je iz horor-filmova. Čovječe, da nije odmah otišao u bolnicu kada su dečki stigli u Zagreb, možda bi izgubio ne samo nogu nego i život. Strašno. Nevjerojatno da je od bezazlenog udarca došlo do ovako velike komplikacije – istaknuo je Vujović.

Bez sedmorice igrača igra protiv Varaždina (dvorana Kutija šibica u 18 sati). Treba bod da i teorijski osigura novi naslov prvaka Hrvatske.

Vujović: Ništa od Slovenije

– Imamo još uvijek dovoljno kvalitetnih igrača da pobijedimo solidne Varaždince koji su nas dobro namučili u polufinalu Hrvatskog kupa – istaknuo je Vujović.

Je li ponuda Slovenaca da budete njihov izbornik ozbiljna ili...?

– Pa, iskreno, zvali su me, ali samo da pitaju kakvi su mi planovi vezani za PPD Zagreb. Nakon toga se više nisu javljali. Imam informacije da su u najužem krugu kandidata Španjolac Raul Gonzalez, trener Vardara, te slovenski trener Branko Tamše – istaknuo je Vujović koji je dodao:

– Čuo sam da se na skupštini kluba okupilo dosta ljudi koji su voljni pomoći. I to mi je jako drago – zaključio je trener plinara.

>> Josip Valčić: Nesreća s Bieleckim u meni je ostavila dubok ožiljak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije