Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA ODLUKA

Čupić i Vori ispali iz reprezentacije: 'Ne zalažu se dovoljno za Hrvatsku!'

Igor Vori i Ivan Čupić
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/9
13.10.2015.
u 17:48

'Nemamo naša dva najiskusnija igrača Vorija i Čupića. Vrlo je jednostavan razlog, nismo zadovoljni općenito igrom hrvatske reprezentacije.'

Izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Željko Babić objavio je popis reprezentativaca na koje računa u reprezentativnom tjednu početkom studenog kada će hrvatski rukometaši zaigrati na HEPI Croatia Cupu u Umagu zajedno s reprezentacijama Makedonije i Crne Gore. Sam HEPI Croatia Cup održat će se od 6. do 8. studenog u Umagu. 

Na samom HEPI Croatia Cupu Hrvatska će 6. studenog snage odmjeriti s Makedonijom, dan kasnije zaigrat će Crna Gora i Makedonija, dok će 8. studenog zaigrati Hrvatska i Crna Gora. Hrvatski izbornik Željko Babić po otkrivanju popisa za reprezentativni tjedan prokomentirao je za Hrvatski rukometni savez odluku te otkrio zašto se na njemu ne nalaze iskusni Igor Vori i Ivan Čupić. 

- Nemamo naša dva najiskusnija igrača Vorija i Čupića. Vrlo je jednostavan razlog, nismo zadovoljni općenito igrom hrvatske reprezentacije i jasno je da bi se svi igrači trebali zamisliti na svojim pozicijama i shvatiti da se od njih očekuje više te da moraju biti bolji. Spisak od 20 igrača je tu da proširimo bazu, stvorimo veću konkurenciju te kako bi dali priliku mladim igračima i vidjeli koliko i što mogu dati jer nas očekuje složen i zahtjevan period. Poruka je jasna. Stvorit ćemo širu bazu igrača i angažman reprezentativaca mora biti bolji.

- Jednostavno nismo zadovoljni igrom i angažmanom Vorija i Čupića. Mi želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, a u određenim segmentima nije postojao taj kriterij i to moramo zaustaviti. 

- Dva najstarija igrača su izostala s popisa i to je jedan primjer, odnosno poruka. Nećemo graditi to na mladim igračima. Razmišljali smo i planirali, imamo ciljeve koje smo postavili, oni su jasni i mi moramo biti hrabri. Znamo koje imamo probleme, što je dobro jer kada znaš probleme možeš djelovati. Svi radimo u interesu hrvatskog rukometa, nema tu osobne razine te vjerujem i nadam se da naši igrači to razumiju. Igrači nisu na razinama koje očekujemo od njih, igraju jako promjenjivo i fizička sprema im nije dobra, potrebna su dodatna ulaganja i odricanja svih njih, kao i promjene ako želimo biti bolji, a igrači moraju biti spremni na promjene. 

Izbornik Babić prokomentirao je i ciljeve na predstojećem Europskom prvenstvu te je otkrio razmišljanja o novome hrvatskom kapetanu. 

-Dobro je pitanje koji nam je cilj na Europskom prvenstvu. Cilj je uvijek pobjeđivati, no što je realnost i koliko Hrvatska može to je pitanje. Danas nitko ne može potpisati što točno možemo napraviti, forme su nestabilne kod igrača, isto tako i same igre i u takvoj je poziciji teško prognozirati što i koliko Hrvatska možemo, to nije ni dobro. Ukoliko angažman i motivacija butu na dobroj razini Hrvatska će se vratiti na dobru poziciju, ako ne zaustavimo taj trend da su na nižoj razini, bit će problema. Hrvatska želi pobjeđivati, ali vidjet ćemo na EP koliko i što je realno. 

-Kapetan se uvijek bira iz dvije razine, kompetencije i motivacije i u obje razine mora biti superioran. Naći ćemo čovjeka u momčadi koji to ima. Morao je osvajati medalje i imati visoku motivaciju da bude primjer svim drugim igračima, dakle, razmišljamo o tri, četiri igrača za tu ulogu. 

Koordinator za muški rukomet Ivano Balić također je kazao nekoliko riječi. 

- Prvi put sam ovdje ispred vas u malo drugačijoj ulozi kao koordinator za muški rukomet. Velika mi je čast što su mi dali tu funkciju. Moje je prvenstveno da se bavim mlađim selekcijama te da budem uz A reprezentaciju koliko je to moguće. Treba objasniti mlađim igračima kako je velika čast biti pozvan u hrvatsku reprezentaciju i igrati za nju. Nadam se da ću u tome uspjeti. Počeli smo raditi i sada nam samo treba vremena. 

- Imali smo malo lošije rezultate u mlađim selekcijama, ne treba pošto poto ganjati rezultat. Treba učiniti mlađe generacije da bi A selekcija imala koristi od njih. Svaka generacija može imati dobar, ali i loš rezultat, ali važno je da ima dozu talenata, a na nama je da ih prepoznamo te pokušamo osposobiti ako bi bili od koristi za A selekciju jednoga dana. Ljudi koji su bili u mlađim selekcijama su i dalje tu, treba se upoznati s njima i njihovim razmišljanjima kako bi pokušali uklopiti moje ideje u svoj sustav. Potrebno je mnogo razgovora, ali nam treba vremena za sve to. 

- Sam izbornik A selekcije ima svoju viziju, mi smo tu da je podržimo, ja sam tu za pomoć, savjet i razgovor. 

Popis reprezentativaca za Croatia Cup:

1. Mirko Alilović (Veszprem)
2. Ivan Pešić (Meškov Brest)
3. Filip Ivić (PPD Zagreb) 
4. Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce) 
5. Antonijo Kovačević (PPD Zagreb) 
6. Jerko Matulić (Chambery) 
7. Zlatko Horvat (PPD Zagreb) 
8. Marino Marić (Melsungen) 
9. Ilija Brozović (HSV Hamburg) 
10. Leon Šušnja (PPD Zagreb) 
11. Marko Kopljar (Barcelona) 
12. Luka Stepančić (PPD Zagreb) 
13. Luka Šebetić (PPD Zagreb) 
14. Igor Karačić (Vardar) 
15. Domagoj Pavlović (PPD Zagreb) 
16. Luka Cindrić (Vardar) 
17. Domagoj Duvnjak (Kiel) 
18. Marko Mamić (Dunkerque) 
19. Ivan Slišković (Veszprem) 
20. Jakov Gojun (Füchse Berlin)

>> Duvnjak, Čupić i Vori nominirani za najboljeg rukometaša svijeta

Komentara 5

KA
kažemja
20:56 13.10.2015.

Postavite Vujovića za izbornika i bit će rezultata. PPD Zagreb je očiti primjer za to !

DU
Deleted user
08:09 14.10.2015.

Čupić se nije zalagao? Pa on je jedan od rijetkih koji se bacao na glavu i u prijateljskim utakmicama. Ako je zalaganje argument, nažalost puno je drugih na koje bi se ovo trebalo odnositi.

NE
neki
09:03 14.10.2015.

Poruka mladima je dakle - borite se godinama za nacionalni dres, gubite svoje slobodno vrijeme, a kad nam se sprdne otresti ćemo vas kao zadnju krpu. I još optužiti da se ne borite dovoljno. Katastrofa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije