Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik Panza:

Vidjet ćete, 
jako puno ovih dečki igrat će za A vrstu

kadeti
Foto: hrs.hr
24.08.2016.
u 08:14

– Trebamo generalno hrvatski rukomet dignuti malo kroz unutarnji rad u svim segmentima, konkretno u ovoj utakmici malo nas je sputao pritisak pobjede koji su sami sebi nametnuli.

Dva gola razlike i ti famozni Francuzi bili su dovoljni da se naši kadeti okite srebrom. Da, Europsko rukometno prvenstvo završilo je i pripalo je Francuzima. Možda njihova A reprezentacija nije osvojila Olimpijske igre, ali zato su kadeti osvojili Euro. U svakom slučaju, imaju razloga za slavlje. Hrvati su pak nakon pet pobjeda i jednog remija za vrh samo trebali proći izabranike Erica Quintina i malo im je nedostajalo. Prije konačnih 40:38 držali su dečki konce u rukama, imali šest pogodaka prednosti.

– Trebamo generalno hrvatski rukomet dignuti malo kroz unutarnji rad u svim segmentima, konkretno u ovoj utakmici malo nas je sputao pritisak pobjede koji su sami sebi nametnuli. Francuzi su to iskoristili. Oni su prije svega odlična momčad i nismo se uspjeli vratiti poslije svega na onaj nivo na kojemu smo bili prvih 45 minuta – kaže izbornik Luka Panza i dodaje:

– Ali zadovoljni smo kompletno odrađenim pripremama i čitavim turnirom, naravno da je mala žalost za tim finalom. Oni su veliki radnici i ono što je najveća pobjeda u svemu je to što su to igrači koji su ponosni što igraju za Hrvatsku i koji će se boriti u svim trenucima utakmice maksimalno i davati ono najbolje od sebe.

Da, borili su se, vodili, remizirali, na kraju pali na nekoliko golova razlike, ali dostojno su nosili hrvatski dres, a s takvom generacijom ne moramo se bojati za budućnost rukometa.

– Možemo očekivati jako puno od njih, mislim da tu ima dosta igrača koji će igrati u A reprezentaciji.

Biti drugi na EP-u nije mala stvar, zato dečki nemaju za čime žaliti.

– Atmosfera je dobra, dečki su zadovoljni jer su odradili sve na najvišem nivou. Nema žala, realnost sporta je i poraz i pobjeda, a mi ne možemo gledati čitav turnir i pripreme kroz poraz u jednoj utakmici – zaključuje Panza.

Da, prvi poraz, poraz u jednoj utakmici, vjerojatno najvažnijoj i u kojoj su na kraju ta dva gola odlučila cijeli turnir i Francuze kući poslala s europskim zlatom. A našim herojima ostaje sjećanje na to finale, bitku u Koprivnici i zaslužena titula viceprvaka Europe. 

Komentara 1

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
13:21 25.08.2016.

Promjenit izbornika A vrste pod hitno !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije