Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČNA UTAKMICA

Ivandija: Nećemo dopustiti da nas Celje iznenadi

16.11.2016., Arena Varazdin, Varazdin - VELUX EHF Liga prvaka, skupina B, 7. kolo, RK PPD Zagreb - KS Vive Tauron Kielce. Silvio Ivandija. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/5
07.03.2017.
u 14:11

- Učinit ćemo sve da pružimo našim navijačima dobru utakmicu i da na kraju odemo zadovoljni s te utakmice - poručio je Ivandija.

Rukometaši PPD Zagreba u četvrtak od 19 sati pred svojim navijačima dočekuju Celje u utakmici posljednjeg, 14. kola u skupini B Lige prvaka, u kojoj će pokušati pobjedom s tri pogotka razlike izboriti plasman u osminu finala.

- Pripremili smo se dobro da ne dozvolimo da nas Celje iznenadi. Nažalost, ne ovisimo samo o našoj utakmici, već i onoj Vardara i Kristianstada koja se igra nekoliko dana poslije, ali po svemu sudeći, ipak, će ključna biti naša utakmica - rekao je trener PPD Zagreba Silvio Ivandija u utorak na konferenciji za medije u Zagrebu, dva dana uoči dvoboja s Celjanima.

- O Celju manje-više sve znamo. Izgubili smo od njih na početku sezone u Ligi prvaka, a pobijedili smo ih dvaput u SEHA ligi. Učinit ćemo sve da pružimo našim navijačima dobru utakmicu i da na kraju odemo zadovoljni s te utakmice - poručio je Ivandija.

Trener Zagreba je označio glavne poluge gostujuće momčadi.

- Sve se vrti oko Janca, Zarabeca i Mačkovšeka. Znamo svi njihove kvalitete. Brzo trče, brzo igraju. Ako uspijemo nametnuti naš ritam, onda ćemo sigurno biti u prednosti. Pristup će biti najvažniji. Moramo biti čvrsti i pokazati da više želimo pobjedu.

Kapetan PPD Zagreba Zlatko Horvat polako se vraća u punu formu nakon ozljede i mogao bi biti jedan od onih igrača koji će u četvrtak u zagrebačkoj Areni donijeti prevagu.

- U puno sam boljem stanju nego što sam bio prije desetak dana. Imam kontinuitet treninga. Znam da to još nije to, ali znam i što se očekuje od mene. Ovo je utakmica u kojoj forma ne igra ulogu. Znamo što je cilj, pobjeda s tri razlike. Napravit ćemo sve što je u našoj moći za rezultat koji nas vodi u osminu finala, čime bi ispunili cilj koji smo postavili na početku sezone - rekao je jedan od najiskusnijih igrača hrvatskog prvaka koji o suparniku ima vrlo visoko mišljenje.

- Pokazali su da znaju zagorčati život i jačim ekipama te da im ne igra ulogu to što igraju u gostima. Nije iznenadilo što su dobili Kielce i Loewen. Nismo sigurno izraziti favorit. Mogu reći da smo lagani favorit za pobjedu, a za prolaz smo nešto u prednosti. Vjerujem da ćemo biti mi koji ćemo se veseliti - rekao je Horvat i istaknuo kako hvatanje razlike od tri pogotka neće predstavljati posebnu psihološku poteškoću ili prednost bilo kojoj momčadi.

- To je razlika do koje možeš doći u minutu, dvije. Moramo ostati koncentrirani do kraja. Mislim da nam neće biti toliki problem doći do te razlike, koliko je održati. Bit će napeto. U današnjem rukometu smo svjedočili da su se stizale i veće razlike u kratkom vremenu - zaključio je Horvat.

No, i ako PPD Zagreb u četvrtak stigne do pobjede sa željenom razlikom, sve do nedjelje i obračuna Vardara i Kristianstada u Skoplju, 'zagrebaši' neće znati jesu li izborili plasman u osminu finala. Šveđanima je za prolaz dovoljan bod, baš kao i Vardaru za osvajanje prvog mjesta u skupini. No, Silvio Ivandija se ne zamara tim kalkulacijama.

- Ne znam tko može igrati na bod. Istina, sve je moguće u sportu. Objektivno bi bilo da Vardar to dobije, jer je prezentirao najbolji rukomet u prvom dijelu. Vardar neće kalkulirati, vjerujem da će pobijediti. No, mi moramo biti fokusirani samo na našu utakmicu. Ne želim o tome razmišljati, nego samo o tome da naša ekipa odigra dobro - zaključio je Ivandija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije