Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO 31:28

Hrvatska je u polufinalu Eura! Pala je Poljska, sad slijedi Danska

Hrvatska Poljska
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/8
22.01.2014.
u 22:03

Igračem utakmice proglašen je Domagoj Duvnjak koji je zabio šest golova

Hrvatska je u polufinalu! Po šesti put od 2004. na europskim prvenstvima naši su rukometaši ušli u borbu za medalje. A kao Velebit veliki trijumf nad Poljskom (31:28) ostvaren je u briljantnom drugom poluvremenu kad je Hrvatska potpuno nadigrala staru mušteriju. U polufinalu u petak Golužine dečke čeka domaćin Danska. Čeka ih i grotlo od 15.000 domaćih navijača, ali kad su preživjeli Beograd... Bit će to spektakl!

Na krilima fantastične, zastrašujuće pobjede protiv Švedske Poljaci su poput Tatara jurnuli na Hrvatsku u utakmici koja je zapravo predstavljala četvrtfinale Europskog prvenstva.

Goluža pogodio s obranom

Pokazalo se u prvom poluvremenu da se nisu ispuhali, kao što su se mnogi nadali, već da su vođeni čvrstom rukom iskusnog njemačkog trenera Michaela Bieglera u vrhunac forme došli baš kad je bilo najvažnije, u završnici drugog kruga.

Hrvatsku obranu, koja je otkako je Slavko Goluža izbornik bila najjači adut u igri, mudro su probijali, strpljivo su gradili napade dok se ne otvori prostor i Poljaci su gotovo većinu od svojih pogodaka postigli gotovo iz čistih šansi. Da nije bilo raspoloženog Mirka Alilovića koji je poskidao nekoliko velikih zicera brzonogih poljskih vanjskih igrača, Hrvatska bi se u prvom dijelu gadno provela. Nije bilo ohrabrujuće uoči nastavka.

Poljaci su u nekoliko navrata imali tri pogotka prednosti (6:3 i 14:11), a nadu su vraćali Duvnjak i Horvat.

Ponovo je srednji vanjski hrvatske reprezentacije bio usamljen, Bičanić i Kopljar bili su previše rezervirani, a ni od uvođenja Buntića nije bilo previše koristi - jedan promašeni udarac i isključenje. No, s 14 postignutih pogodaka (poluvrijeme 15:14) još smo mogli biti zadovoljni, veće brige Goluži je zadavala obrana.

Uoči prvog poluvremena kapetan Vori održao je kratki i oštri “time-out”, a u prvih minutu i pol Hrvatska je napravila seriju 3-0 (Štrlek i Čupić) te prvi put došla na +2 (17:15). A serija ni tu nije stala, Štrlek i Kopljar povisili su na +4 (19:15), a pridonio je i Losert obranivši sedmerac Wisniewskom. Golužina promjena obrane na 5-1 s isturenim Vorijem razbila je dotadašnju uvjerljivost poljskog napada, a Hrvatska se došavši na pet golova prednosti nakon sedmerca Horvata (23:18) u 43. minuti približila trijumfu. Na terenu se i zakuhalo zbog teške ozljede Lucaka kojeg su iznijeli na nosilima nakon sudara s Duvnjakom.

Dovršili Kopljar i Bičanić

Jaszka je vraćao Poljsku u igru, približavao na -2 (24:22 u 49. minuti), a Domagoj Duvnjak u 55. minuti s igračem manje nakon još jednog sjajnog driblinga diže na +4 (28:24). Točku na i stavili su oni koje smo najduže čekali - Kopljar i Bičanić!

>> U 500 utakmica rekorderi su Červar, Vori i Lac

Komentara 45

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
22:03 22.01.2014.

Lijepo li je Hrvat biti...

DU
Deleted user
22:35 22.01.2014.

...Lucaka kojeg su iznijeli na nosilima nakon sudara s Duvnjakom... pa lakat mu je zabio njegov suigrac a ne Duvnjak.

DU
Deleted user
22:21 22.01.2014.

Uvjek sam vjerovao u ovu ekipu ,trenera i savez !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije