Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Horvat:

Možda se i nas sjete staviti na platno

High 5
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
01.05.2016.
u 08:33

'Imala sam velik problem pronaći originalne snimke tih utakmica iz Atlante. Na kraju sam zadovoljna prvim prikazivanjem filma. Ovo nije bila premijera, ona će biti u Zagrebu.'

Drugog dana festivala sportskog dokumentarnog filma “High 5” glavna tema bila je rukomet, a nakon panela koji je okupio brojne rukometne i sportske stručnjake održana je dugoočekivana projekcija filma scenaristice i urednice Mirjane Hrge “Prvi put”, koji govori o legendarnoj rukometnoj generaciji koja je osvojila prvu hrvatsku zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

Premijera u Zagrebu

– Imala sam velik problem pronaći originalne snimke tih utakmica iz Atlante. Na kraju sam zadovoljna prvim prikazivanjem filma. Ovo nije bila premijera, ona će biti u Zagrebu, ali na prvom sam prikazivanju, u uskom krugu rukometnih velikana i sportskih djelatnika, dobila jako pozitivne reakcije – rekla je autorica filma Mirjana Hrga.

Iz te generacije film su došli pogledati Patrik Ćavar, Zoran Mikulić i Slavko Goluža te Josip Guberina, tadašnji glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza. Među gostima bila su još dva rukometna velikana, Hrvoje Horvat i Zdravko Miljak. Horvat je osvajač zlatne olimpijske medalje u Münchenu 1972. godine, ali i nositelj zastave bivše Jugoslavije na otvaraju Olimpijskih igara u Montrealu 1976. godine.

– Lijepo je da se netko sjetio napraviti rukometni dokumentarac. Tko zna, možda se i nas netko sjeti staviti na filmsko platno – istaknuo je Hrvoje Horvat.

U okviru rukometnog dana održana je i zanimljiva panel-rasprava na temu “Organizacija velikih rukometnih natjecanja” u kojoj su, među ostalima, sudjelovali Silvio Njirić, direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza, Damir Poljak, glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza, te trener i bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Treba nadmašiti Poljsku

– Bit će teško nadmašiti Europsko rukometno prvenstvu u Poljskoj održano početkom ove godine, ali napravit ćemo sve da to učinimo u Hrvatskoj 2018. godine kada smo mi domaćini. Ono što prvi put mogu javno reći jest da će prodaja ulaznica za polufinale i finale početi 15. siječnja 2017. godine, godinu dana prije početka prvenstva – istaknuo je Silvio Njirić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije