Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Hrvatska upisala svoj najteži poraz u povijesti svih natjecanja

Europsko prvenstvo
Foto: EHF
1/8
08.12.2016.
u 11:05

Do sada smo negativni rekord imali protiv Danske i Norveške kada smo izgubili po 12 razlike. Kako je Rumunjska pobijedila Rusiju sa 22:17 sada je posve izvjesno da će se Hrvatska i s trećeg Europskog prvenstva zaredom oprostiti već nakon prvog kruga natjecanja

Rukometašice Hrvatske izgubile su od Norveške sa 16:34 u drugom kolu skupine na Europskom prvenstvu u Švedskoj. Ovo je ujedno i najteži poraz rukometašica u službenim utakmicama, u povijesti svih natjecanja.

Do sada smo negativni rekord imali protiv Danske i Norveške kada smo izgubili po 12 razlike. Kako je Rumunjska pobijedila Rusiju sa 22:17 sada je posve izvjesno da će se Hrvatska i s trećeg Europskog prvenstva zaredom oprostiti već nakon prvog kruga natjecanja.

Doduše, postoji još nekakva teorija po kojoj bi se moglo proći u drugi krug prvenstva. Jedna teorija je da pomlađena Rusija pobijedi Norvešku pa bi nas bilo kakva pobjeda nad Rumunjskom odvela dalje. Druga je da Norveška očekivano svlada Rusiju, a da mi pobijedimo Rumunjsku sa šest razlike. U tom krugu bi onda mi prošli. Ali, to su više snovi nego realnost.

- Nakon ovakvog poraza teško se može nešto pametno reći. Odigrali smo dobrih prvih 20 minuta i nakon toga smo se potpuno ‘raspali’. Puno toga govori i statistika obrana vratara. Njihove su imale 18 obrana, a naše vratarke upisale su samo četiri. Brzo smo izgubili samopouzdanje. Rezultat je jako neugodan i previsok, no iz ove kože ne možemo – rekao je izbornik naše reprezentacije Goran Mrđen.

Hrvatska je igrala u sastavu: Razum (tri obrane), Bešen (jedna obrana), Zadravec 2, Nemaškalo 3, Blažević, Debelić 2, Čović, Posavec 1, Mičijević, Krsnik 2, Vidak, Penezić 4, Milanović-Litre, Janković, Marić 1, Bašić 1.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u petak, 9. prosinca, protiv Rumunjske (18.30 sati). 

Komentara 1

Avatar Oneill
Oneill
15:03 08.12.2016.

Sramota ovo nije poraz ovo je sramotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije