Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Hrvatska porazom od Rumunjske završila natjecanje

Andreja Penezić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
09.12.2016.
u 20:36

Andrea Penezić je s osam pogodaka bila najbolja u hrvatskoj reprezentaciji, Žana Marić je postigla šest golova, a Sonja Bašić i Jekatarina Nemaškalo po tri. Rumunjke je s 10 pogodaka predvodila Cristina Neagu

Hrvatske rukometašice doživjele su i treći poraz u skupini D Europskog prvenstva u Švedskoj, gdje su ih u petak svladale reprezentativke Rumunjske s 31:26 (15:13), čime je naša izabrana vrsta već u prvom krugu završila nastup u Helsingborgu.

Za mogućnost plasmana u drugi krug izabranice Gorana Mrđena trebale su najmanje pobjedu u dvoboju s Rumunjkama, a slavljem od šest ili više pogodaka razlike imale bi zajamčeno mjesto među najboljih 12 reprezentacija Starog kontinenta.

U prvih deset minuta to je djelovalo kao ostvariva misija, jer je Hrvatska vodila sa 6:3. No, Rumunjke su serijom 5:0 okrenule rezultat te prešle u vodstvo koje do kraja utakmice više nisu ispuštale. Zahvaljujući sjajnoj Andreji Penezić, koja je u prvom poluvremenu postigla šest golova iz osam pokušaja, Hrvatska je nakon 30 minuta bila na samo dva pogotka zaostatka (13:15).

Međutim, Rumunjke su u nastavku našoj najboljoj igračici namijenili čuvaricu koja je nije ispuštala iz vida i tako su riješile glavni problem.

Posljednji pokušaj preokreta Hrvatske dogodio se kad je naša reprezentacija u 44. minuti stigla do dva gola zaostatka (19:21). No, uslijedila je još jedna serija Rumunjki od 5:0 i pitanje pobjednika u ovom dvoboju bilo je odlučeno.

Andrea Penezić je s osam pogodaka bila najbolja u hrvatskoj reprezentaciji, Žana Marić je postigla šest golova, a Sonja Bašić i Jekatarina Nemaškalo po tri. Rumunjke je sa 10 pogodaka predvodila Cristina Neagu.

Rumunjska je pobjedom osigurala prolaz u drugi krug u koji će prenijeti dva boda zbog pobjede nad Rusijom. U posljednjem dvoboju Norveška i Rusija će igrati za bodove koje prenose u nastavak natjecanja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije