Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.01.2015. u 14:40

Francuzi su glavni favoriti, a potom slijede Danci, koji su bili finalisti na posljednja četiri velika natjecanja.

Hrvatska rukometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru čeka prvi susret skupine B s Austrijom (16. siječnja u 17 sati) i očekuje se pobjeda, kao i protiv drugih protivnika u skupini. No prema prognozama najsjajnije odličje neće nam pripasti.

Specijalizirana internetska stranica Handball Planet bavi se rukometom i napravili su kratku analizu cijelog prvenstva, na kojem nećemo gledati drugu fazu po skupinama nego osminu finala i klasični eliminacijski sustav natjecanja. I mjesta na tronu za Hrvatsku nema.

S druge strane, u skupini ćemo prema predviđanjima biti prvi i svakako ući u polufinale, a tad prednost ispred nas dobivaju favoriti Francuzi i Danci. Mi i Poljaci bi se po tome trebali boriti za brončanu medalju.

Teško se ne složiti s Handball Planetom po pitanju Francuza, teško se ne složiti s njima i po pitanju prognoze pobjednika skupina, ali dok su Danci sporni jer više su sretno nego kvalitetom dogurali do finala na posljednja dva velika natjecanja, gdje su ih osramotili aktualni prvaci svijeta Španjolci (35:19) i godinu dana kasnije europski prvaci Francuzi (41:32). Naravno, Danci su bili u finalima na posljednja četiri natjecanja i osvojili su europsko zlato u Srbiji, no nekako ih je teško postaviti ispred nas i Španjolaca.

A tu dolazimo do Poljaka, koji uvijek mogu iznenaditi, ali baš da bi mogli do polufinala, to se čini iznimno teško. No svi imaju pravo na mišljenje, naravno. Nažalost, nije uvijek točno, a dok čekamo potvrdu hoće li ovo biti takvo, treba se sjetiti da je Handball Planet promašio prošle godine.

Postavili su nas na drugo mjesto, a Dance na prvo. Istina je bila da su Danci u izravnom srazu pobijedili, ali bilo je to u polufinalu i utakmici koju je bolje zaboraviti zbog "klasičnih" problema koje imamo na velikim natjecanjima, a ne tiču se direktno same igre. Pogodili su pak da će Španjolci osvojiti broncu, ali postavili su Francuze na četvrto mjesto.

>> Golužini debitanti na velikim natjecanjima bili su daleko od glavnih uloga

Komentara 2

QW
qwas33333
16:05 17.01.2015.

nećemo mi vidjet ni polufinale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije