Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb za Rio

Hrvatska ne može igrati sa Švedskom, ali može dobiti jaku skupinu

hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.04.2016.
u 07:00

Sistem je takav da prve četiri iz svake skupine igraju u četvrtfinalu i do kraja se igra na ispadanje.

Ždrijeb skupina za olimpijski turnir u Riju obavit će se 29. travnja. U jednom su bubnju Francuska (svjetski prvak), Njemačka (europski prvak), Argentina (južnoamerički prvak), Slovenija (pobjednik druge kvalifikacijske skupine), Tunis (drugoplasirani u drugoj kvalifikacijskoj skupini) i Hrvatska (druga u trećoj kvalifikacijskoj skupini). 

U drugom su bubnju Brazil (domaćin), Katar (azijski prvak), Egipat (afrički prvak), Poljska (prva u prvoj kvalifikacijskoj skupini), Danska (prva u trećoj kvalifikacijskoj skupini) i Švedska (druga u drugoj kvalifikacijskoj skupini). Hrvatska je u paru sa Švedskom i s njom jedino ne možemo igrati u jednoj od dvije skupine s po šest momčadi. Ostali su parovi koji ne mogu igrati u istoj skupini: Francuska – Poljska, Slovenija – Danska, Brazil – Tunis, Njemačka – Katar i Argentina – Egipat. 

Sistem je takav da prve četiri iz svake skupine igraju u četvrtfinalu i do kraja se igra na ispadanje. Za nas bi idealna skupina bila s Poljskom, Slovenijom, Tunisom, Katarom i Argentinom. Teža bi bila s Francuskom, Danskom, Njemačkom, Egiptom i Brazilom.

Komentara 1

Avatar fuzzy
fuzzy
08:14 13.04.2016.

Članak bez glave i repa: nigdje ne piše o kojem se sportu uopće radi. Ali na površnost, aljkavost i ĺoš pravopis hrvatskih novinara sam se već navikao. Iznenadilo bi me kada bi malo ozbiljnije i stručnije obavljali posao za koji su plaćeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije