Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavlje hrvatske

Goluža: Nismo se stigli uigrati, a čeka nas pakao u Turskoj

Goluža
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/8
30.10.2014.
u 22:15

Pet minuta prije kraja imali smo sjajnih minus šest pogodaka, a onda smo primili još pet, jako sam nezadovoljan, rekao je nizozemski izbornik.

Lijepo je danas bilo u Koprivnici. Puna dvorana, navijanje od prve do posljednje minute. I naravno lagana pobjeda protiv Nizozemske (35:24). Uostalom, od 16 naših igrača 15 ih igra u Ligi prvaka ove sezone.

A sada na Tursku

Ne igra tek Damir Bičanić čiji Chambery nije mogao u Ligu prvaka pored PSG-a, Montpelliera i Dunkerqua.

- Jako sam nezadovoljan. Zato što smo pet minuta prije kraja imala sjajnih minus šest, a onda smo primili pet pogodaka. Na minus šest bio sam sretan, a sada sam razočaran. No, igrali smo protiv reprezentacije koja je među prve tri u svijetu - rekao je Joop Fiege, izbornik Nizozemske.

Naš izbornik morao je nakon dugo vremena igrati bez Domagoja Duvnjaka koji je morao napustiti pripreme i otići u Kiel zbog problema sa očima.

- U dva dana nismo stigli uigrati akcije pa je bilo dosta pogrešaka, ali sam sve u svemu jako zadovoljan. Bilo je puno dobrih stvari, posebice u obrani – rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske koji očekuje u Ankari, u nedjelju, sasvim drugačiju utakmicu.

Igrači se zaželjeli

- Čeka nas paklena atmosfera. Turski rukomet se u posljednje vrijeme dosta podigao, puno se ulaže. Protiv Nizozemske sam puno rotirao kako bi što više odmorio igrače. Danas smo cijeli dan na putu i sigurno ćemo doći u Ankaru umorni – istaknuo je Goluža, dodavši:

- Hvala gledateljima koji su napravili sjajnu atmosferu. Nikad muška reprezentacija nije igrala u gradu rukometa, Koprivnici, a neki moji dečki toliko su se zaželjeli utakmica pred domaćim navijačima da su igrali s previše želje, malo ih je srce povuklo pa je dolazilo do pogrešaka – zaključio je Goluža.

Hrvatska je ostvarila jednu od uvjerljivijih pobjeda u prvom kolu kvalifikacija. S većom razlikom pobijedio je samo Island (plus 17) i Njemačka (plus 12).

- Dočekao sam priliku na vratima i mislim da sam dobro odradio posao. Samo, malo me boli zglob nakon jednog sudara. Nadam se da će biti sve u uredu do utakmice u Ankari – zaključio je Filip Ivić.

HRVATSKA - NIZOZEMSKA 35:24

KOPRIVNICA: Dvorana Fran Galović. Gledatelja 3000. Suci: Novikov i Perepilitski (oba iz Ukrajine).

HRVATSKA: Pešić, Ivić (šest obrana), Alilović (12 obrana), Stepančić 4, Kopljar 4, Vori, Gojun, Raković 4 (3), Karačić 2, Bičanić 4, Štrlek 3, Čupić 6 (2), Musa, Ninčević 1, Slišković 6, Cindrić 1. Izbornik: Slavko Goluža.

NIZOZEMSKA: Ravensbergen (pet obrana), Tadeij (tri obrane),  Verjans 2, Remer 3, Leenders 2, Suelmann, Medema 4, Sluijters 1, Steins 1, Van Schie 3, Schagen 6 (2), Adams 1, Van Dam, Boomhouwer 1, De Raad. Izbornik: Joop Fiege.

Sedmerci: Hrvatska 5 (5), Nizozemska 2 (1).

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Nizozemska 6 minuta.

>>Nema straha, glavni su im igrači iz Druge lige

Komentara 2

DU
Deleted user
20:22 30.10.2014.

Nikad mi nije jasno zašto ne treniraju obranu protiv ovakvih repki. Mogli su si postaviti za cilj da Nizozemci ne zabiju 20 ili 15 golova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije