Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlađi od nas Egipat i Čile

Hrvatska je i dalje najmlađa momčad Starog kontinenta

Manuel Štrlek
Antonio Bronić/PIXSELL
31.01.2011.
u 11:35

U utakmici za treće mjesto Španjolska je pobijedila domaćina Švedsku (24:23) koja 10 godina čeka medalju

Lani na Europskom prvenstvu u Austriji hrvatska rukometna reprezentacija bila je u prosjeku najmlađa. Najmlađa europska reprezentacija ostali smo i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, s prosjekom od 25,9 godina. Isti prosjek imaju Argentinci, a mlađi od nas bili su tek Čileanci (24,6) i Egipćani (24,7).

Najbliža nam je europska reprezentacija po prosjeku godina Njemačka (26,9). Finalisti Svjetskog prvenstva, Francuska (29,0) i Danska (28,2), među najstarijim su momčadima. Gledajući samo prosjek godina početne sedmorke, onda Hrvatska nimalo ne zaostaje za Francuzima i Dancima. Naime, "zahvaljujući" Valčiću, Baliću, Zrniću i Voriju (svi preko 30 godina), imamo prosjek od 27 godina. Da prosjek ne bude veći treba zahvaliti Štrleku (22 godine). Prosjek prve sedmorke Francuske je 28, a Danske 27 godina. S obzirom na mladost naše klupe (Marić 20, Duvnjak 22, Pešić 21, Gojun 24, Matulić 20 godina), ne treba se brinuti za budućnost hrvatskoga rukometa.

U utakmici za treće mjesto Španjolska je pobijedila Švedsku sa 24:23. Šveđani su deset godina čekali svjetsku medalju, ali nisu je dočekali jer je na vratima Španjolske bio sjajni Šterbik koji je skupio 16 obrana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije