Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE

Hrvatska domaćin Europskog prvenstva 2018. godine

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: NPH/Pixsell
20.09.2014.
u 11:19

Nakon Svjetskog prvenstva 2009. i Europskog prvenstva 2000. godine, veliko prvenstvo ponovno u Hrvatskoj.

Na 12. Kongresu Europske rukometne federacije, koji je održan u irskom Dublinu, Hrvatska je dobila domaćinstvo Europskog prvenstva za rukometaše 2018. godine koje će se održati u gradovima Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču.

Infrastruktura namijenjena Svjetskom prvenstvu 2009. godine dugoročno se ipak isplatila. Barem rukometu, ako ne i u široj namjeni. Samo, ovaj put Zadar i Osijek neće nažalost imati priliku pratiti rukometne utakmice, što je velika šteta zato što je na Višnjiku ipak veća dvorana nego u Poreču ili Varaždinu, a Osijek je grad koji jako voli rukomet.

Naravno, ne treba ništa oduzimati ni Varaždinu i Poreču, ali šteta je da se nije našlo prostora i za njih u ovoj priči. No tako je kako je, sad se treba okrenuti što boljoj organizaciji, a četiri godine za to moraju biti i više nego dovoljne jer osim estetskih poteza, ne treba ništa previše obavljati, dvorane su tu.

U Zagrebu će se igrati finale, što ne čudi jer Arena prima 15 200 gledatelja, Spaladium u Splitu 11 tisuća, dvorana u Varaždinu 5200 i Žatika u Poreču 3500. Uvjereni smo da će biti pune svaku utakmicu sve četiri!

Inače, Hrvatska je bila jedini kandidat za domaćinstvo.

>> U Kataru, kao i u Tunisu, Slavko Goluža potpisao bi srebrnu medalju

Komentara 2

Avatar ban_Zrinski
ban_Zrinski
11:39 20.09.2014.

Podrzavam imamo kompletnu infrastrukturu

GA
Gambit
15:11 20.09.2014.

Zlato na domačem terenu! Dobro je što imamo dvorane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije