Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedile srbiju

Hrvatice učinile svjetske doprvakinje smiješnima i osvojile Croatia cup

Rukometašice
Duško Marušić/PIXSELL
11.10.2014.
u 17:30

Novo okupljanje ženske reprezentacije zakazano za 24. studenog u Varaždinu kada počinju završne pripreme za EP

Rukometašice Hrvatske pobijedile su u trećem kolu Croatia kupa, koji se igrao u Umagu, svladale su reprezentaciju Srbije sa 31:26 (17:12).

Kako je prije naše utakmice reprezentacija Poljske svladala Njemačku (33:24), tako smo na kraju osvojili prvo mjesto. Naime, Poljska i mi imamo po četiri boda, ali smo ih pobijedili u međusobnom susretu.

Prvo poluvrijeme, osim posljednjih pet minuta, bilo je kao iz snova. U 25. minuti vodili smo sa 16:7, a svjetske doprvakinje izgledale su smiješno. Marta Žderić bila je naša junakinja. U tih 25 minuta sakupila je 12 obrana i nametnula se kao prvo rješenje izborniku za europsko prvenstvo kojem smo zajedno sa Mađarskom domaćini od 7.do 21. prosinca. I umjesto da na odmor odemo sa velikom prednošću posljednjih pet minuta postigli smo samo jedan, a primili čak pet pogodaka.

Izbornik Canjuga je poludio jer smo nanizali nekoliko tehničkih pogrešaka. Odmah smo se sjetili utakmice protiv Njemica kada smo imali 39 izgubljenih lopti.

Drugo poluvrijeme otvorili smo katastrofalno. Za samo deset minuta Srbija nas je dostigla. Jelena Grubišić nije bila ni približno raspoložena kao Marta. Ipak, uspjeli smo se posložiti i u 50. minuti opet imamo plus četiri (26:22). Do kraja to više nismo prokockali i zasluženo smo pobijedili i osvojili trofej.

Hrvatska je igrala u sastavu: Žderić (12 obrana), Grubišić (6 obrana), Jelčić, Tatari 8, Kožnjak, Benko 2, Grubišić, Gaće, Mičijević, Elez 5, Penezić 5, Ježić 2, Sokač 4 (2), V. Milanović-Litre 1, Gugić, Đono, Marić 4, Bašić.

>>Rukometašice na Croatia kupu bolje od Poljakinja

Komentara 1

DU
Deleted user
10:26 12.10.2014.

Srbi mogu biti prvi ili drugi u nekom sportu kad se prvenstvo odrzava kod njih. I rukometasi su bili europski vice prvaci kad je euro bio kod njih !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije