Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razočaranje na SP-u

Horvat: Nije samo Goluža kriv za pad i šesto mjesto u Kataru

Slavko Goluža
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
16.02.2015.
u 16:46

– Naravno da šesto mjesto nije zadovoljavajuće. Svi smo mi nekako navikli na medalje i polufinala. Normalno je da je za navijače, ali i nas igrače to bilo jedno veliko razočaranje

Zlatko Horvat (30), desno krilo hrvatske rukometne reprezentacije, postigao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru 25 pogodaka iz 36 pokušaja. Bez obzira na to što nije bio prvo desno krilo, bio je peti strijelac naše reprezentacije. Deset pogodaka postigao je iz sedmeraca, a devet iz kontri. Šesto mjesto ni njemu nije baš najbolje leglo.

– Naravno da šesto mjesto nije zadovoljavajuće. Svi smo mi nekako navikli na medalje i polufinala. Normalno je da je za navijače, ali i nas igrače to bilo jedno veliko razočaranje. Opet, ali to stvarno mislim, najbitnije je da smo izborili nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. To je bilo pod moraš. Šteta utakmice s Poljacima u četvrtfinalu. Koliko god da smo igrali slabo, imali smo priliku proći u polufinale. Nismo mi igrali toliko loše koliko je na kraju presudila jedna ili dvije lopte. To je sport. Sad je otišlo na njihovu stranu, u nekim prijašnjim utakmicama na našu – rekao je Zlatko Horvat.

Bez obzira na lošiji početak protiv Austrije i Tunisa, igra naše reprezentacije dizala se sve do susreta osmine finala protiv Brazila gdje smo jedva pobijedili s pogotkom razlike.

– Koliko god smo se pripremili za njih, a bilo je malo dana, nismo uspjeli elegantno riješiti njihovu duboku obranu. Pokušavali smo na treningu simulirati tu njihovu obranu, ali nismo uspjeli. Kada je počela utakmica, tek smo tada vidjeli koliko su oni bili vrhunski pripremljeni za turnir. Cijelu utakmicu čekali smo njihov pad u obrani, a oni su tu obranu svih 60 minuta odigrali na jednom visokom nivou. Svaka im čast, bili su opasni i na Igrama na svom parketu će biti sigurno u krugu onih koji računaju na medalju. U to sam uvjeren – rekao je Zlatko Horvat.

Bez obzira na sve Hrvatska je u Dohi igrala puno lošije nego na nekim prethodnim natjecanjima.

– Slažem se. Zašto je to bilo tako, zaista ne znam. Umor nije, to znam. Pripreme su odrađene korektno. Ma, sve je bilo dobro do utakmice s Brazilom. Možda nas je taj Brazil previše spustio na zemlju. Nismo više bili svoji. Uvukao se nekakav strah. Opet, protiv Poljske uspjeli smo preokrenuti rezultat. Mislio sam da je to to, da smo u polufinalu, ali dogodio se onaj nesretni pogodak sa dva igrača više. Kud je ta lopta prošla, nevjerojatno – istaknuo je Zlajo.

Atmosfera u reprezentaciji nije bila problem?

– Ma ne. Atmosfera je uvijek dobra. To ne mogu poreći – istaknuo je.

Jeste li i Vi bili previše opterećeni onime što se pisalo za vrijeme SP-a, jesu li Vas pogađali komentari bivših suigrača i igrača?

– Govorim u svoje ime. Za mene to nije bilo nikakvo opterećenje. Pratio sam kao i ostali što se piše, ali me to nije nimalo pogađalo – rekao je Horvat.

Čupića je to pogodilo?

– Ma, poslije mi je rekao da to nije trebao tako javno reći, na konferenciji za medije. Po meni se nepotrebno dignula prašina oko svega toga. Ne vjerujem da je to nešto posebno utjecalo na našu igru – priča Horvat.

Jeste li očekivali da će izbornik tako brzo dati ostavku?

– Iskreno, nisam znao što će biti poslije Svjetskog prvenstva. Nisam znao da je imao veliko opterećenje zbog šestog mjesta i da će ga javnost tako jako kritizirati. No, u svakom sportu je tako. Nakon lošeg rezultata prvi je na udaru izbornik. Naravno, nije on jedini krivac. I mi igrači imamo krivnje za loš rezultat. Ne, nisam očekivao da će dati ostavku, ali poštujem njegovu odluku. Vjerujem da mu je bilo teško. Možda je dobro da se sad neko vrijeme makne od rukometa, od medija. Vjerujem da će se prvo dobro odmoriti, a onda će ponovno doći neka nova prilika – istaknuo je Horvat.

Tko će biti novi izbornik?

– Nemam pojma. Valjda ćemo uskoro saznati. Ja ću svojim igrama pokušati izboriti nastup u reprezentaciji. Ne krijem da mi je želja igrati na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine – kaže Horvat koji je jedan od rijetkih igrača koji nikad nije napustio klub. A u Zagrebu je od 2002. godine.

– Uvijek sam imao nekih ponuda, ali Zagrebova je uvijek bila bolja – rekao je Zlatko Horvat.

Komentara 2

KR
krigger
10:59 19.02.2015.

pa naravno da nije, vec sam napisao taj drugi mamic taj gobac je zlo za nas rukomet, on se mora maknuti da ne smrdi neka nasi mladi dojdu i da mogu normalno disati i raditi

DA
danijelrukavina4
18:59 18.02.2015.

Pa normalno da nije kriv. On je bio trener, pa kao takav i najeksponiraniji i u slučaju "neuspjeha" - "najkrivlji". To je sudbina svih trenera. Šesto mjesto nije neuspjeh, nego trenutni doseg ove reprezentacije, jer su neki bili bolji. Neka prespavaju svi, život ide dalje. Spremajte se za Olimpijske igre. Budite pravi na Olimpijskim igrama. Olimpijada, to je nešto posebno. Počnite sanjati npr. olimpijsko finale. Neka Vam to bude mentalni trening - sanjam olimpijsko finale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije