Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.01.2015. u 12:15

Austrija, naš prvi suparnik, izgubila je sa dva gola razlike u Francuskoj, a mogla je i pobijediti što pokazuje da nam neće biti lako.

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je jučer u Dohu gdje 15. siječnja počinje Svjetsko prvenstvo. Izbornik Slavko Goluža otklonio je i posljednju nedoumicu uoči puta. Kao prekobrojni pokazao se Sandro Obranović, igrač PPD Zagreba koji se već jučer priključio treninzima kluba koje vodi Veselin Vujović.

Goluža želi osmijehe

- Odlučio sam u Dohu voditi sedam vanjskih igrača od osam koje sam imao na pripremama, Obranović će ostati kod kuće. Idemo na put sa tri kružna napadača, a Ilija Brozović je zalaganjem i igrama u prvom dijelu sezone to zaslužio - istaknuo je Slavko Goluža i dodao:

- Želim da iz Katara pošaljemo jednu novu poruku, da se vidi s koliko ljubavi igramo za reprezentaciju, da se vidi osmijeh na licu.

Otkako je postao izbornik 2011. godine, Slavko Goluža na svako veliko natjecanje povede barem jednog debitanta. Tako je na Svjetsko prvenstvo u Švedsku 2011. godine poveo kao debitante na velikim natjecanjima Jerka Matulića i Marina Marića. Godinu kasnije, na Europskom prvenstvu u Srbiji debitant je bio Hrvoje Batinović. Iste godine na Olimpijske igre u London Goluža je išao s provjerenim snagama.

Na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku 2013. godine Slavko Goluža je vodio čak četiri debitanta - Filipa Ivića, Stipu Mandalinića, Luku Stepančića i Lovru Šprema. Na Europskom prvenstvu u Danskoj prošle godine debitirao je Ivan Slišković, a na SP-u u Dohi debitirat će Ilija Brozović i Igor Karačić.

Zanimljivo je da će od svih debitanata, počevši od 2011. godine, u Dohi igrati samo Filip Ivić, Luka Stepančić i Ivan Slišković. Na širem popisu od 28 igrača ostali su Šprem, Matulić, Marić i J. Valčić, dok je Stipe Mandalinić predugo bio ozlijeđen da bi bio u konkurenciji.

Dugačka je lista i onih starijih igrača kojima se Goluža zahvalio u svom mandatu. U kombinacijama izbornika nema više Šege, Zrnića, Balića i Vukovića, dok se Buntić i Lacković vode pod ozlijeđene.

One kojima Goluža vjeruje od početka svog izborničkog mandata su Duvnjak, Kopljar, Vori, Gojun, Alilović, Štrlek, Musa, Ninčević, Bičanić i Čupić. To je skupina igrača iz koje se lako čita i prva postava koja će igrati protiv Austrije (Alilović na vratima, Štrlek i Čupić na krilima, Vori na crti, te Bičanić, Duvnjak i Kopljar na vanjskim pozicijama).

Austrija nije autsajder

Od 16 igrača koje Goluža vodi, samo jedan ne igra ove sezone u Ligi prvaka - Bičanić čiji se Chambery nije ni natjecao u tom elitnom natjecanju. Osminu finala Lige prvaka neće vidjeti sigurno Slišković i Ninčević s obzirom na to da Pivovarna Laško i Beşiktaş nisu prošli prvi krug. Ali devetorica naših igrača konkuriraju za završni turnir Lige prvaka, i to oni koji igraju u PSG-u (Vori, Kopljar, Gojun), Kielu (Duvnjak), Veszpremu (Alilović), Kielceu (Musa, Čupić, Štrlek) i Vardaru (Karačić).

- Skupina koja nas čeka i suparnici u njoj ni u kom slučaju nisu lagani. Pogotovo se to odnosi na prvu utakmicu. Svi misle da je Austrija autsajder, da ćemo to lako riješiti. Vjerujte mi da nećemo - zaključio je kapetan Igor Vori.

>> Golužin konačni popis: Na SP nisu otputovali Obranović i Pešić

Komentara 2

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
14:05 14.01.2015.

Je je Austrija je rukometna velesila, nikad ih nisam gledao, al sam citao u novinama maloprije.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
14:49 14.01.2015.

sretno kauboji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije