Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP

Goluža: Zašto ne bismo iznenadili Španjolce?

\'Croatia\'s head coach Slavko Goluza reacts during their main round match against Argentina at the Men\'s Handball World Championship in in Lund January 22, 2011.       REUTERS/Yves Herman (SWEDEN  -
Reuters
07.03.2011.
u 15:42

Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, nije želio reći tko će od početka igrati protiv Španjolske u kvalifikacijskom susretu EP-a umjesto ozlijeđenih Valčića i Lackovića

Kaže, Španjolci sve čitaju i ne bih htio otkriti naše adute. No, sigurno je jedan od prvih izbora na tome mjestu Damir Bičanić.

– U reprezentaciji sam jako dugo. Mislim da sam prvi put igrao 2005. godine, a u ovih šest godina jedva da sam sakupio deset minuta zajedničkog igranja s Ivanom Balićem! – kaže Bičanić.

U Chamberyju preporođen

U francuskom Chamberyju igra kao preporođen. Uostalom, plasirao se u osminu finala Lige prvaka, ispred Pivovarne Laško.

– U klubu mi je puno lakše igrati nego u reprezentaciji. U klubu sam glavni igrač, a u reprezentaciji sam malo igrao i na ovih nekoliko treninga nisam se najbolje snalazio. Lopte su mi završavale u autu, iza leđa... No, valjda će biti dobro do utakmice sa Španjolcima.

Kakva mu je vanjska linija u klubu?

– Na “srednjaku” je iskusni, 32-godišnji Edin Bašić iz BiH, a na mjestu desnog vanjskog igrača igra francuski reprezentativac Xavier Barachet. Nije loše i mislim da u osmini finala možemo ići dalje čak i izvučemo li Montpellier – ističe Bičanić.

Možemo li iznenaditi Španjolsku u Ciudad Realu?

Goluža ima iznenađenje

– Možemo. Sviđaju mi se ideje koje je pripremio izbornik Goluža. Riječ je o dvije varijante napada. To će za Španjolce biti iznenađenje – zaključio je Bičanić.

Izbornik je rekao da mu je glavni cilj ne primiti više do 24 pogotka.

– To je dvanaest pogodaka po poluvremenu. Mislim da je to moguće – istaknuo je Nikola Blažičko, vratar njemačkog Lübbeckea.

Sjeća li se kada je posljednji put branio za Hrvatsku?

– Sjećam se. Bilo je to na EP-u 2006. u Švicarskoj. Ove mlade igrače koje sam sad dočekao ne poznajem, ali se vidi da su sve to već izgrađeni rukometaši – naglasio je Blažičko.

Povratnik je i Ivan Čupić koji je zbog ozljede ramena propustio nastup na SP-u u Švedskoj.

– Nadam se da se do kraja lipnja neću ozlijediti. Rame i koljeno su sada u redu – zaključio je Čupić.

Komentara 6

RA
razuman
16:28 07.03.2011.

Forsiraj kopljara. Iznenadi sebe i priznaj da nisi dorastao. Nakon tebe dođe pravi trener na klupu, ne maz-ga poput tebe, i pobijedimo španjolce. Baliću dledao sam sve tvoje tekme u repki ali sad ću napraviti manju pauzu dok ovaj panglu ne ode.

AR
arjavas
17:47 07.03.2011.

pod njegovim vodstvom , nemožemo pobjediti ni Sisciju, a kamoli Španjolsku

FU
furešta
18:28 07.03.2011.

Iznenadio bi i Španjolce i sve nas da si ostavio Kopljara doma., ali ništa ne učiš. Ajde fino popuši ove dvije utakmice protiv Španjolca i onde se gubite oba dva iz našeg rukometa, i ti i Gobac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije