Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGO VUKOVIĆ

Goluža mu je uoči Katara rekao da je prestar, ali za novog izbornika Babića nije!

Drago Vuković
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
26.04.2015.
u 14:31

Igrajući za Hrvatsku, osvojio je osam medalja, najvrednija je ona zlatna s Olimpijskih igara u Ateni 2004.

Drago Vuković (31) vraća se u hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon što ga Slavko Goluža nije zvao na Svjetsko prvenstvo u Katar. No, dolaskom novog izbornika Željka Babića, Drago se vraća u nacionalnu vrstu i to u kvalifikacijskim utakmicama protiv Norveške (29. travnja i 3. svibnja) za odlazak na EP u Poljskoj.

Igrajući za Hrvatsku, osvojio je osam medalja, najvrednija je ona zlatna s Olimpijskih igara u Ateni 2004. Igrao je za puno klubova, a u posljednje vrijeme je u Njemačkoj gdje je dugo igrao za Gummersbach, a sada je u Lübbeckeu. U 30 utakmica postigao je 119 pogodaka i trenutačno je na 27. mjestu najboljih strijelaca njemačke lige. Od hrvatskih igrača više pogodaka ove sezone zabio je samo Domagoj Duvnjak (123).

Oženio se u trapericama

U Lübecku će igrati još samo do kraja sezone, a onda prelazi u berlinske "lisice" gdje je još uvijek ozlijeđeni Denis Špoljarić, a dolazi i Jakov Gojun.

– Nakon nekoliko razgovora s direktorom Füchsea Bobom Hanningom i trenerom Dagurom Sigurðssonom shvatio sam da bi taj projekt mogao postati novi životni zadatak u sportskom smislu. Žena, kći i ja vrlo smo uzbuđeni oko svih prednosti koje Berlin može pružiti za rukometni i obiteljski život – istaknuo je Drago Vuković.

Sa suprugom Blaženkom vjenčao se 2009. godine, na Staru godinu.

– Vjenčali smo se samo kod matičara. I to u trapericama jer je to bila samo formalnost koju smo morali ispuniti da bih mogla dobiti boravišnu vizu u Njemačkoj. Uz nas su stajali samo kumovi i najbliža rodbina, a jedino se po vjenčanom buketiću dalo naslutiti da sam mladenka. Pravo slavlje moralo je pričekati. Drago je bio previše shrvan smrću oca, koji je izgubio bitku s karcinomom pluća u 51. godini, da bismo radili svadbu. Ne bi to ni bilo u redu – pričala je tada njegova supruga.

U Katar nije išao jer je tadašnji izbornik Goluža rekao kako radi na pomlađivanju reprezentacije pa je na širi popis na poziciji lijevog vanjskog pucača uvrstio Sliškovića, Obranovića i Bičanića. Ali, novi izbornik je u pričuvi ostavio Bičanića i Obranovića i pozvao iskusnog "Vuka".

– To što se događa je jako ružno, ali takav je život, mi sportaši ne odlučujemo ni o čemu. Bez riječi su se odrekli Ivana Balića i Petra Metličića pa sam im ja bio najmanji problem – rekao je Vuković za vrijeme lanjskih božićnih praznika.

Ni bratu Andriji tada nisu cvjetale ruže. Tadašnji vratar Splita htio je na kraju karijere braniti za Hajduk, ali ga braća Žužul nisu pustila. Na kraju je otišao braniti u Tursku, u trenutačno posljednjeplasirani klub prve lige Balikesirspor.

Drago je niz godina u reprezentaciji bio cimer s Ivanom Balićem koji će ponovno biti uz njega, ovoga puta kao koordinator za muški rukomet.

– S Ivanom sam se počeo družiti na Igrama u Ateni. On me naučio igrati rukomet. Proveli smo stotine sati u razgovorima – istaknuo je Vuković.

Zanimljivo je da je Drago počeo prvo trenirati tenis.

Na večeri s Ecclestonovima

– Trenirao sam u Splitu tenis s Mariom Ančićem i bratom. U tenisu je teško bez financija. Ispred moje kuće postojao je rukometni klub Brda. Rekao sam "idem malo trenirati, zezati se". U jednoj utakmici dobili smo Brodomerkur, pa su me pozvali da igram za njih. Nakon nekoliko godina, prešao sam u Zagreb. Prve dvije godine učio sam od Blaženka Lackovića – prisjeća se Vuković.

Bio je i stožerni igrač hrvatske vojne rukometne reprezentacije na Svjetskim vojnim igrama u Zagrebu. Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, odredio ga je da nosi hrvatsku zastavu na svečanom otvaranju.

– Mateša mi je tada rekao: "Ti jedini od hrvatskih sudionika imaš olimpijsko zlato." Za mene je to bila velika čast...

A na igrama u Ateni bio je posebni gost obitelji Ecclestone. Mnogi su se tada čudili kako to da je uz Linu Červara i Ivana Balića, i on bio pozvan jer u to vrijeme nije bio u prvoj sedmorci. Brzo je procurila informacija da ga je osobno pozvala tada 16-godišnja kći Petra. No, Drago se nije dao.

– Nemojte me zezati, ma što pričate! Pozvali su me na večeru i gotovo. Uostalom, imam curu – branio se tada Vuković.

>> Vuković i Marić povratnici, Musa i Bičanić u pričuvi, Sulić odlučio da se neće vratiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije