Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - ŠPANJOSKA 17.45

Goluža: Mi nismo kao neki, igramo po cijeloj Hrvatskoj

\'11.03.2011.,Split, Hrvatska rukometna reprezentacija stigla u Split u hotel Atrium  gdje ce u Nedjelju igrat kfalifikacijsku utakmicu za Euro protiv Spanjolaca Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL\'
Ivana Ivanovic/PIXSELL
13.03.2011.
u 10:12

Dan uoči dvoboja hrvatskih i španjolskih rukometaša Spaladium arena je rasprodana, bit će 12 tisuća ljudi.

Splitom je u trenutku zavladala rukometomanija, dvije godine nakon Svjetskog prvenstva kauboji su opet tu. I svi su poludjeli za njima. Spaladium arena rasprodana je trideset sati prije početka utakmice sa Španjolskom (17.45 sati, HTV 2). Zanimljiva je ta ljubav između Splita i rukometaša. Više od pola gledatelja i ne zna da se igraju kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Srbiji, da su ga naši već izborili i da je dvoboj sa Španjolskom gotovo revijalan. Važno im je samo da su oni tu.

Navijači u prvom planu

No, rezultatski imperativ postoji. Veliki je značaj te utakmice, pobjedom bi naši došli do prvog mjesta u skupini, a prvi ima puno lakši ždrijeb na EP-u.

- Igramo kod kuće, sve ćemo učiniti da pobijedimo – kaže izbornik Slavko Goluža.

Igrači ovaj put nisu bili u prvom planu. Jednostavno, pričalo se samo o navijačima, o njih dvanaest tisuća koliko će ih doći u Spaladium arenu.

– Da dvorana ima 20 tisuća mjesta, bila bi puna – dobacio je netko sa strane, a Goluža se nadovezao:

Znaju samo za pobjede

– Zna se koliko nam Split znači, znamo koliko mi Splitu značimo, zato smo tu najtežu utakmicu u skupini željeli podijeliti s njime. Uza Split nas puno toga veže, ući ćemo s velikim emocijama u dvoboj protiv Španjolske.

Hrvatski rukometaši u Splitu znaju samo za pobjede. Sasvim obrnuto od nogometaša, koji u Poljudu još ne znaju za pobjedu. Ali i nema ih dugo u službenim utakmicama, još od 1997. godine.

Goluža je malo okrznuo nogometaše i izbornika Bilića:

– Ne želimo igrati samo u jednome gradu, kao neke reprezentacije iz drugih sportova. Igramo u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Varaždinu, Poreču... Želimo igrati po cijeloj Hrvatskoj. I zbog toga nas svuda čekaju sa simpatijama. Ne iznenađuje puna dvorana u Splitu, obični nas ljudi vole.

Komentara 7

LI
lindberg97
10:23 19.09.2011.

nažalost mamić dirigira gdje će naša nogometna repka igrat!da para zaradi,rukometaši ovo što rade odlično rade ;))

HO
hotfishlake
10:54 13.03.2011.

ova je zemlja puna svadjalica! kog se on sad vraga bavi bilicem i nogometasima? jel to njegov posao? blentavac.

Avatar that_good
that_good
15:14 13.03.2011.

a baš to, šta on sad ima sa hrvatskom nogometnom repkom, priča gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije