Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb protiv Celja

Gips je imao viziju, ali je otišao u skijanje

21.09.2013., Arena Zagreb, Zagreb - Rukometna Liga prvaka, CO Zagreb - Celje Pivovarna Lasko. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
25.09.2015.
u 20:24

– Imali smo sjajnu momčad 2007. godine, u Ligi prvaka ispali smo u osmini finala u jednoj čudnoj utakmici. Pobijedili smo Flensburg na domaćem parketu s deset golova razlike i ispali.

PPD Zagreb najtrofejniji je klub u hrvatskom, a Celje Pivovarna Laško u slovenskom rukometu. Zagrebaši su dvaput osvajali Kup prvaka, Celjani jednom Ligu prvaka. Zajednička im je – Barcelona. Dok su zagrebaši redovno gubili od Katalonaca u finalima Kupa prvaka, Celjani su od španjolske momčadi gubili u polufinalima. Barcelona ih je u polufinalu zaustavila čak četiri puta, a po jednom Zagreb i Portland.

U vrijeme bivše Jugoslavije Celje je u Sloveniji bilo u sjeni ljubljanske Kolinske. U Celju su uvijek rado dovodili hrvatske trenere pa su tamo radili Ivan Snoj, Slavko Bambir, Željko Seleš, Zdenko Zorko, a 1988. u klub je kao trener došao Ante Kostelić. Gips je sezonu prije bio trener rukometašica Borova, a sa sobom je u Celje poveo nadarenog klinca iz Osijeka Silvija Ivandiju.

– Sponzor kluba bio je Aero. Sjećam se da su Ivica i Janica bili jako mali, ali su već tada počeli skijati na dječjim utrkama. Ante još nije bio sto posto u skijanju, ali nakon sezone i pol napustio je Celje, taman kada smo ušli u ondašnju Prvu jugoslavensku ligu koju zbog rata nikad nismo igrali. Ante je imao dobru viziju, ali je otišao u skijanje – prisjeća se Ivandija koji je nakratko otišao igrati u Italiju da bi se početkom devedesetih vratio u Celje kada je tamo trener bio Josip Šojat.

– U klub je kao sponzor ušla Pivovarna Laško i imao sam čast biti dio projekta kojem je cilj bio osvajanje Lige prvaka. Već su tada u klubu bili Vugrinec, Pungartnik, Šerbec, trojica možda najboljih slovenskih igrača svih vremena. U Celju sam proveo šest lijepih godina – kaže Ivandija koji je bio prvi hrvatski igrač koji je igrao za ovaj klub.

Poslije njega igrali su Alvaro Načinović, Vladimir Jelčić, Mario Kelentrić, Krešo Ivanković, Denis Špoljarić, Renato Sulić, Igor Kos, Mirko Alilović, Pero Metličić, Ivan Slišković, a danas igra Šime Ivić, koji je lani došao iz našičkog Nexea.

– Imali smo sjajnu momčad 2007. godine, u Ligi prvaka ispali smo u osmini finala u jednoj čudnoj utakmici. Pobijedili smo Flensburg na domaćem parketu s deset golova razlike i ispali. Jer deset razlike bilo je u Flensburgu za njih, a kako su postigli više pogodaka u gostima, oni su otišli dalje – sjeća se Denis Špoljarić.

Celjani su posljednji put igrali među osam u Ligi prvaka prije točno deset godina, a zagrebaši lani.

>>Zlatko Horvat zbog crvenog kartona neće igrati u Celju

Komentara 1

DH
dalibor.hren
11:38 26.09.2015.

"Hrvatski trener" je i Slovenac Ivan Snoj!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije