Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napušta PPD Zagreb

Filip Ivić potpisao četverogodišnji ugovor s Kielceom

Filip Ivić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
03.05.2016.
u 12:59

"Siguran sam da ću se jednog dana vratiti u svoj Zagreb i da ovo nije posljednje što sam odigrao u najdražem dresu"

Rukometaš Prvog plinarskog društva Zagreb Filip Ivić potpisao je četvetogodišnji ugovor s poljskim prvakom Vive Tauron Kielceom

Nakon 12 godina provedenih u rukometnom klubu Zagreb, nakon što je bez preskakanja koraka prošao sve uzraste i kategorije jedne od najboljih rukometnih akademija svijeta, mladi je Zagrebov vratar odlučio da je vrijeme za novi korak u njegovoj karijeri.

"Ovo je za mene jako emotivan trenutak na koji sam se dugo spremao, ali koliko god da se spremaš i znaš da rastanak mora doći, u trenutku kada se to i dogodi, naprosto ti nije lako. Sve što imam stekao sam svojim radom, a uvjete za dobar rad, za učenje od najboljih i napredovanje u karijeri omogućio mi je rukometni klub Zagreb", kazao je nakon što je odigrao zasad posljednju utakmici u dresu PPD Zagreba u EHF-ovoj Ligi prvaka Filip Ivić, zahvalivši pritom Upravi kluba,  svim trenerima s kojima je radio a posebno treneru vratara Mariju Kelentriću, svojim menadžerima Andreju Goliću i Senjaninu Maglajliji i na kraju suigračima "zbog kojih je bio bolji igrač".

"Imao sam važeći ugovor još dvije sezone, ali kada je stigla ponuda Kielcea sjeo sam za stol s ljudima iz Uprave kluba, direktorom Ančićem i glavnim menadžerom Jovićem te smo zajedno zaključili kako je u mom najboljem interesu da napustim Zagreb i karijeru nastavim u redovima poljskog prvaka. Trener Kielcea gospodin Dujshebaev te predsjednik kluba Bertus Servaas pokazali su velik interes da me se dovede i na koncu smo sjeli, sve dogovorili i sklopili četverogodišnju suradnju", dodao je Ivić.

"Siguran sam da ću se jednog dana vratiti u svoj Zagreb i da ovo nije posljednje što sam odigrao u najdražem dresu. Recimo to ovako. Ovo nije zbogom, samo zasad doviđenja", poručio je Ivić. 

U svojoj je karijeri Ivić prošao kroz sve uzraste i dobne kategorije rukometnog kluba Zagreb te je u redovima istog redovno osvajao državna prvenstva i nacionalne kupove. 

Dobre igre u dresu mlađih kategorija Zagreba osigurale su mu vrlo rano i reprezentativni poziv, pa je Filip tako postao kadetski prvak (Crna Gora 2010.) i juniorski viceprvak Europe (Turska 2012.). Potvrda sjajnog rada stigla je 2012. godine kada je Filip Ivić stao među vratnice prve ekipe rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb. Od tada pa do sada, u posljednje četiri sezone, Ivić je osvojio sva hrvatska prvenstva i kupove, SEHA Gazprom ligu 2012. godine te je u dva navrata sa suigračima izborio plasman među osam najboljih momčadi Europe. 

U istom je razdoblju zaradio i poziv za seniorsku reprezentaciju Hrvatske s kojom je osvojio brončanu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
lipa75
13:16 04.05.2016.

Žalosno da ovakvi igrači za siću odlaze u inozemstvo, a grad trpa novce u Dinamo. Kada bi se novci iz Dinama preusmjerili u PPD Zagreb, Mladost ili Cedevitu sigurno bismo imali respektabilne i stabilne europske klubove. Dinamo rezultatima nije zaslužio gradski novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije