Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

Fići uklet Herning, opet će na tribine

10.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, rukomet, polufinale. Francuska - Hrvatska. Nikola Karabatic, Domagoj Duvnjak. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.04.2016.
u 13:30

– Jedna od zamjena bit će sigurno Ivan Slišković koji neće biti u momčadi protiv Danske i Bahreina. Njegovo koljeno može izdržati samo jednu utakmicu, a ja sam procijenio da je to Norveška. Nisam siguran hoće li danas moći igrati Karačić i Cindrić koji također imaju lakše ozljede – razmišlja Željko Babić, izbornik hrvatske reprezentacije.

Rukometaši Hrvatske doputovali su u Herning. Iz sunčane Hrvatske došli su u hladnu, kišnu, pa čak i snježnu Dansku gdje će od petka do nedjelje pokušati izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Rukometaši Hrvatske do sada su igrali na Igrama u Atlanti (1996.), Ateni (2004.), Pekingu (2008.) i Londonu (2012.). Osvojili smo dvije zlatne (Atlanta i Atena) i jednu brončanu medalju (London).

Kauboje dočekala zima

Ovako hladno, ako ne i hladnije bilo je prije dvije godine kada smo igrali polufinale Europskog prvenstva u Herningu. Dvorana Messecentar nije mi ostala u dobrom sjećanju. Prvo smo s dva pogotka razlike izgubili od domaćina, a potom i u susretu za treće mjesto od Španjolaca, s pogotkom razlike. Kako će biti večeras protiv Danaca? Vidjet ćemo. Imam dobar osjećaj – rekao je Jakov Gojun, jedan od stupova naše obrane.

Kvalifikacijski turnir otvaramo večeras protiv domaćina, Danske (20.30), a potom slijede utakmice s Bahreinom (subota) i Norveškom (nedjelja). Prve dvije momčadi iz naše skupine idu u Brazil. Protiv Danaca smo posljednji put igrali baš na Europskom prvenstvu prije dvije godine. I dok je danski sastav ostao više-manje isti, od hrvatskog su ostala samo osmorica igrača (Kopljar, Horvat, Duvnjak, Čupić, Štrlek, Slišković, Buntić i Gojun). Ostala osmorica (Alilović, Losert, Bičanić, Vori, Musa, Ninčević, J. Valčić i Vuković) nisu čak bila ni na širem popisu 28 igrača koji je Savez morao prijaviti za ovaj turnir.

– Došli smo s 21 igračem, no još uvijek ne znam kojih će 16 biti večeras u zapisniku. Imam mogućnost dvije zamjene tijekom turnira. Jedna od zamjena bit će sigurno Ivan Slišković koji neće biti u momčadi protiv Danske i Bahreina. Njegovo koljeno može izdržati samo jednu utakmicu, a ja sam procijenio da je to Norveška. Nisam siguran hoće li danas moći igrati Karačić i Cindrić koji također imaju lakše ozljede. Za Cindrića sam nekako uvjeren da neće moći jer je na treningu dobio jak udarac u zglob – razmišlja Željko Babić, izbornik hrvatske reprezentacije.

Cindrić zaista nema sreće. Na Europskom prvenstvu u Poljskoj zaradio je na treningu ozbiljnu “šljivu” na desnom oku zbog koje je propustio prvi dio.

– Od tada se dobro čuvam na treninzima koji su kod nas postali opasniji nego utakmice – istaknuo je “Rocky”, Luka Cindrić.

Među 16 večeras neće biti ni Filipa Ivića.

Šebetić prekobrojan?

– Stevanović i Pešić prva su dva vratara jer su trenutačno u boljoj formi – istaknuo je Babić.

Fićo je i prije dvije godine bio na tribini u Herningu.

– Na Europskom prvenstvu branili su Alilović i Losert. Ja sam bio treći vratar, za ne daj bože – istaknuo je Ivić.

Sigurno je da izbornik večeras neće na parket poslati ni sva tri desna vanjska pucača. To bi značilo da bi se na tribinu preselio i Luka Šebetić jer će izbornik na Dansku s puno iskusnijim Kopljarom i Buntićem. Izvan će ostati i jedan kružni napadač. Siguran je samo Marino Marić, dok će izbornik imati slatke brige u odabiru između Brozovića koji je bolji u napadu i Kozine koji je bolji u obrani.

– Dugo nisam vidio svoje danske suigrače iz Flensburga. A ima ih čak pet u reprezentaciji. Budem li igrao u obrani, već sam im rekao da ih neću nimalo štedjeti – rekao je Kozina.

>> Kvalifikacije su nam dosad bile sretne, neka budu i u Danskoj

Komentara 2

MA
marijeta79jur
15:41 08.04.2016.

očeli filip ivic braniti protiv Bahreina i norveske ili na tribinama

FA
facebookforfoi
20:18 08.04.2016.

Pratite rukometnu utakmicu Hrvatska-Danska besplatno preko stranice http://tv-uzivo.info/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije